Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez radne dozvole

Unex za spot s Onurom i Šeherezadom kažnjen sa 65.000 kn

onur
Antonio Bronić/Pixsell
20.12.2010.
u 15:47

Unex je, naime, prekršio Zakon o strancima jer za to snimanje nije ishodio policijsku dozvolu o prijavi rada stranaca bez radne, odnosno poslovne dozvole

Zbog snimanja reklamnog spota u kojem megapopularni turski glumački par Berguzar Korel i Halid Ergenc kupuju u Konzumu i time izazivaju nesvjesticu među "običnim" kupcima, Državni inspektorat kaznio je Unex grupu sa 65.000 kuna.

Unex je, naime, prekršio Zakon o strancima jer za to snimanje nije ishodio policijsku dozvolu o prijavi rada stranaca bez radne, odnosno poslovne dozvole. Nije imao sklopljen ugovor ili drugu odgovarajuću potvrdu sa strancima čije je usluge koristio, potvrdili su nam u Državnom inspektoratu.

Na to ih je obvezivao članak 139. stavak 2. spomenutog zakona pa im je na temelju članka 199. 8. prosinca 2010. godine na mjesec dana zabranjen rad.

Međutim, već dan kasnije Unex je uplatio 60 tisuća kuna na ime kazne te je zabrana rada ukinuta. Povrh toga platili su i 5000 kuna novčane kazne.

Komentara 14

DU
Deleted user
08:22 21.12.2010.

Pa znate da ovi koji su kaznili ove zbog reklame, rade na očuvanju Hrvatskih radnih mjesta. Pitate se kako je to moguće? Pa rade na očuvanju svojih radnih mjesta, zar ne. Jer da državni inspektor počne raditi svoj posao kako treba brzo bi ga smijenili.

AD
adrian1
09:53 21.12.2010.

ma to je samo kap u moru love koje će domaćice napaljene na Onana ostaviti Todoriću

FU
funta82
17:26 20.12.2010.

ajde već jednom da ovo postane uređena država....tu bi svi samo mešetarili...jadne li takve države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije