Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj iz Marseillea

Unakazili pacijente: Zubari vadili zdrave zube i stavljali proteze, čeka ih kazna zatvora od 8 i 5 godina

Stomatološka poliklinika Zagreb
Robert Anic/PIXSELL
17.09.2022.
u 09:33

Tužiteljstvo je objavilo kako je Lionel izvadio ili tretirao gotovo 4000 zdravih zubi i ugrađivao 28 puta više proteza nego prosječni francuski zubar.

Lionel Guedj (42) i njegov otac Jean- Claude Carnot (71) iz Marseillea krivi su za nesavjesno liječenje. Krivi su jer su godinama pacijentima vadili zdrave zube i stavljali im proteze iako za to nije bilo razlog. Lionel je dobio osam, a njegov otac pet godina zatvora, piše Le Telegramme.

Na sudu su se pojavili s maskama, a nakon što je sudac pročitao presudu u sudnici se mogao čuti veliki pljesak. U sudnici je bilo puno pacijenta ovih bivših zubara.

 -Nikad ne bismo trebali biti sretni jer netko ide u zatvor- rekao je sudac nakon presude.

Otac i sin uništili su živote na stotine ljudi tijekom šest godina. Tužiteljstvo je objavilo kako je Lionel izvadio ili tretirao gotovo 4000 zdravih zubi i ugrađivao 28 puta više proteza nego prosječni francuski zubar.

Ključne riječi

Komentara 4

5S
505.scrtom
13:04 17.09.2022.

pa ti odi sada zubaru haha

LI
liliZG
23:23 17.09.2022.

u francuskoj nesavjesni liječnici/stomatolozi završe na sudu i odu u zatvor....možete li to zamisliti u RH???

OT
otrovnijezik
12:07 17.09.2022.

Vjerujmo struci a naročito doktorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije