Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

UN tajno pregovarao s talibanima u Dubaiu početkom siječnja

Hakimullah
AFP
29.01.2010.
u 09:00

Pregovore je vodio posebni izaslanik UN-a Kai Eide. Neimenovani izvori iz UN-a kažu kako su pregovori održani na inicijativu talibana.

Uoči međunarodne konferenciji u Londonu o Afganistanu, UN je s predstavnicima talibana održao tajne pregovore u Dubaiu, objavio je britanski list The Guardian.

Pregovori su održani 8. siječnja, a vodio ih je izaslanik UN-a Kai Eide. Neimenovani izvori iz UN-a kažu kako su pregovori održani na inicijativu talibana.  

Afganistanski predsjednik Hamid Krazai predložio je na jučerašnjoj londonskoj konferenciji stvaranje fonda vrijednog 500 milijna dolara. Novac iz fonda bi se sljedećih pet godina koristio za integraciju umjereno orijentiranih talibana tako što bi im se nudile besplatne kuće i radna mjesta ako se odreknu nasilja.

Ključne riječi

Komentara 21

SM
sudo.m
09:28 29.01.2010.

Zapad nikad da nauci pameti.Uvijek su toliko pametni da prvo pokusaju silom ostvariti svoje ciljeve a kad to ne uspije onda posezu za lizanjem zadnjice! Obrnuto bi sigurno bilo logicnije i za laike!

OB
-obrisani-
15:30 29.01.2010.

Smijesno je da usred recesije, zapad eksperimentise sa poreznim novcima....

OB
-obrisani-
09:27 29.01.2010.

Stupidni plan o stvaranju fonda teškog pola milijarde dolara iz kojeg bi se kupovali talibani podrazumijeva logiku kako se sve kupuje novcem, kako je sve na prodaju. Podsjeća na 1941-u u Dalmaciji kad su Talijani dijeljenjem hrane potkupljivali lokalno stanovništvoo u zamjenu za lojalnost. Znamo kako su prošli Talijani. Slično će proći i Amerikanci. A talibani će profitirati - jedan na deset će uzeti novac da ga može dijeliti s ostalih 9 koji će nastaviti ratovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije