Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena rezolucija

UN priprema akciju vezanu uz kršenje ljudskih prava u Sjevernoj Koreji

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
19.11.2014.
u 07:27

Iz diplomatskih izvora saznaje se kako će Kina kao dugogodišnji saveznik Sjeverne Koreje vjerovatno iskoristiti pravo veta da blokira Vijeće u podnošenju izvješća sudu

Odbor za ljudska prava Generalne skupštine Ujedinjenih naroda potvrdio je rezoluciju kojom urgiraju da Vijeće sigurnosti poduzme potrebne korake vezane uz navodno kršenje ljudskih prava u Sjevernoj Koreji i o njima obavijesti Međunarodni kazneni sud.

Rezolucija je rezultat izvješća UN-ove komisije koja je ranije ove godine objavila kako situacija s ljudskim pravima u Sjevernoj Koreji 'premašuje sve ostale u trajanju, intenzitetu i užasu', javlja BBC.

Sama činjenica kako bi se njihov mladi vođa Kim Jong-un mogao suočiti s optužbama natjerala je visoke dužnosnike Sjeverne Koreje da učine sve kako bi zaustavili rezoluciju.

Iz diplomatskih izvora saznaje se kako će Kina kao dugogodišnji saveznik Sjeverne Koreje vjerojatno iskoristiti pravo veta da blokira Vijeće u podnošenju izvješća sudu.

>> Sjeverna Koreja u pogon pustila podmornicu s balističkim projektilima

Komentara 5

Avatar abcd
abcd
18:07 19.11.2014.

Neka prvo idu sredjivati ta tzv. ljudska prava u teroristickim rezimima kao sto su izrael i s. arabija

Avatar MrleSaft
MrleSaft
11:46 19.11.2014.

Licemeri! Slobodniji su oni tamo nego mi na Balkanu.

Avatar kapital3 org
kapital3 org
01:01 20.11.2014.

bolje im je da ne zabadaju nos tamo gdje im nije mjesto.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije