Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovni pregovori

UN predložio rješenje uz zadržavanje al-Assada, ali to oporba kategorički odbija

Syria's President Bashar al-Assad speaks during an interview with Russia's RIA new agency, in Damascus, Syria in this handout file picture provided by SANA on March 30, 2016. To match Insight MIDEAST-CRISIS/SYRIA   REUTERS/SANA/Handout via Reuters/Files
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.04.2016.
u 22:16

"Kategorički smo odbacili taj prijedlog", rekao je član HNC-a.

Specijalni izaslanik UN-a za Siriju predložio je rješenje uz zadržavanje predsjednika Bashara al-Assada, ali oporba ga je kategorički odbacila, izjavio je predstavnik izaslanstva oporbe u Ženevi na mirnovnim pregovorima.

"Staffan de Mistura je predložio da predsjednik Assad potvrdi imenovanje trojice zamjenika predsjednika koje bi mi izabrali i da im preda vojne i političke ovlasti, i zadrži protokolarni položaj", rekao je neimenovani dužnosnik, član visokog pregovaračkog odbora (HNC).

Tijekom sinoćnjeg susreta s oporbom, de Mistura je rekao da se ne radi o njegovom prijedlogu, ali nije otkrio autore.

"Kategorički smo odbacili taj prijedlog", rekao je član HNC-a.

Novi sastanak je predviđen u ponedjeljak s posrednikom. HNC inzistira na osnivanju prijelaznog vladinog tijela, ali bez nazočnosti sirijskog predsjednika, čiji odlazak postavlja kao preduvjet.

>>Assad izborima prkosi međunarodnoj zajednici

>>Sirijski režim ne popušta u pregovorima: O predsjednikovu odlasku nema ni govora!

Komentara 24

IV
ivanjoksimovic
08:44 17.04.2016.

U Siriji predsednike neka bira narod. Znamo svi sta se desilo sa Libijom kada je njima Zapad poceo da bira.

RL
radivoje_lenstina
06:55 17.04.2016.

sadama su smaknuli samozbog sumnje da ima oruzje za masovno unistenje, a ovaj asad i pored toliko zla jos opstaje uz putina i Hassan Rohani-a ,mislim da nece dugo ni on

VU
vulica
11:46 17.04.2016.

Teroristi, plačenici Turske i zapada već pet godina razaraju Siriju Asad pomoču Rusa brani pravo države na suverenost.Živio Asad, živio Putin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije