Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bol i tuga

Aktivistica shrvana nakon što su je nakon 39 godina spojili s "krivom unukom"

chica
Foto: screen shot/youtube
27.12.2015.
u 10:42

U Argentini je oformljena neprofitna organizacija "Bake s Palze de Mayo" čiji je cilj ponovno ujediniti obitelji s nestalom djecom.

Argentinska aktivistica (92) koja je provela gotovo polovicu svog života tražeći svoju nestalu unuku, morat će preispitati potragu zbog zamjene identiteta.

Maria Isabel Mariana znana i kao Chicha, objavila je u četvrtak da je napokon pronašla svoju unuku. Claru Anahi Marianu Teruggi vojska je otela 1976. Tužitelj koji je radio na slučaju rekao je aktivistici da je došlo do zamjene identiteta. Rezultati DNK testa pokazali su da je žena za koju se vjerovalo da je njezina unuka, to zapravo nije, piše BBC

– Ne postoji genteska veza između Mariani i njezine navodne unuke, rekao je tužitelj Pablo Parenti, šef odjela za otetu djecu. 

U Argentini je oformljena neprofitna organizacija "Bake s Palze de Mayo" čiji je cilj ponovno ujediniti obitelji s nestalom djecom. 

>> Oteli joj novorođenu bebu pa je pronašli uz pomoć Facebooka

Komentara 1

AL
Alberti
14:10 27.12.2015.

Kaze se Plaza de Mayo, postovani prepisivacu, la plaza znaci trg. Plaza de Mayo inace je glavni trg u Buenos Airesu. Zaboravili ste prepisati da su ta djeca oteta za vrijeme diktature, dakle to nije bilo kakva neprofitna organizacija osnovanaana prije par dana, nego za vrijeme, ponovit cu vam opet, Videline diktature (Jorge Rafael Videla), priblizan broj nestalih osoba je oko 30 000, djeca "tih bakica" su ubijena, (jos uvijek se ne zna se gdje su zavrsila njihova tijela), a unuke su im oteli, to je srz cijele price zapravo. I za kraj gospodino puno ime je María Isabel Chorobik de Mariani. Pokusajte malo upotpuniti informacije kada o necemu pisete jer ovo je vise nego sramotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije