Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna medicinska sestra

Oteli joj novorođenu bebu pa je pronašli uz pomoć Facebooka

beba
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
28.05.2014.
u 09:48

Novorođena beba oteta je iz majčine sobe u bolnici u gradu Trois-Rivieresu u provinciji Quebec. Otela ju je žena navodno odjevena u odjeću medicinskog osoblja koja se pretvarala da je medicinska sestra i rekla da treba izvagati dijete.

Beba oteta u Quebecu u Kanadi pronađena je uz pomoć Facebooka, javlja AP.

Novorođena beba oteta je iz majčine sobe u bolnici u gradu Trois-Rivieresu. Otela ju je žena navodno odjevena u odjeću medicinskog osoblja koja se pretvarala da je medicinska sestra i rekla da treba izvagati dijete. Policija je u ponedjeljak navečer objavila fotografiju osumnjičene s nadzorne kamere i opis njezina automobila. Informacije su se u nekoliko minuta proširile medijima i društvenim mrežama, a četvero stanovnika toga grada prepoznalo je osumnjičenu uz pomoć Facebooka te policiju odvelo do njezine kuće. 

Jedna od njih je i Melizanne Bergeron koja je ispričala da je ''naletjela'' na informacije o otmici na Facebooku te da je fotografiju osumnjičene pokazala svojoj prijateljici Charlene Plante koja je shvatila da je riječ o njezinoj susjedi. Ispred zgrade, kazala je, uočili su vozilo koje je opisala policija te vidjeli znakove da se netko nalazi u zgradi. Pozvali su policiju koja je provalila i pronašla neozlijeđenu bebu.

– Četvero predivnih ljudi, koje smo imali priliku susresti, identificirali su ovu ženu zahvaljujući Facebooku... Osjećali smo golemu podršku javnosti. Ova pobjeda također je i vaša – napisala je majka bebe Melissa McMahon u utorak na Facebooku.

Žena u ranim 20-tima je uhićena. Narednik Calude Denis iz provincijske policije u Quebecu kazao je da je prerano reći hoće li osumnjičena, koja se nalazi u bolnici, biti optužena. Prema njegovim riječima, moguće je da bude kazneno prijavljena i zbog otmice.

>> Nesretna djeca češće su online. Od obitelji bježe na Facebook

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije