Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJESTO KRUMPIRA I KUKURUZA
Povratak na članak

Bobičasto voće postalo hit na sjeveru Hrvatske: Kupce imaju iz cijele zemlje

Jasminka i Leo Lisjak imaju 13 sorti američkih borovnica. Godišnje uberu oko pet tona bobica. Opovrgavaju one koji misle da je ekološka proizvodnja neodrživa, skupa i neisplativa. Prijavljivali su se na natječaje i dobivali sredstva za opremu za preradu voć

Komentari 7

Avatar Bill Carson
Bill Carson
08:06 19.07.2021.

Mislim da to naši seljaci moraju prihvatiti. Vrijeme pšenice, kukuruza i krumpira je prošlo. Mali proizvođači moraju biti pametni. Stare kulture se jedino isplate velikim igračima.

VL
Avatar horuk
horuk
08:38 19.07.2021.

Prava stvar a ne optuzivanje ovoga i onoga zbog jeftine konkurencije. Mislim da je to buducnost, kreativno ekolosko uzgajanje a ne mass produkcija necega sto se u Rusiji, SAD i drugdje proizvodi na ogromnim poljima koje mi nemamo, po niskoj cijeni o kojoj mi samo sanjamo.

VL
VI
vidum
07:59 19.07.2021.

Pa mogu li američke i ruske borovnice skupa?

VL
SI
sisavac
08:34 19.07.2021.

kad ste zadnji put kupili sok od aronije? džem? ok, niste nikad, probali jeste, na sajmu, i to je to. sa arnonijom su nas zarazili poljaci, koji su za podizanje nasada uzeli milijarde od unije, onda shvatili da to ne prolazi, pa nas sada zatrpavaju sa sadnicama. sve dok država bude pumpala novac u ovakve projekte mi ćemo propadati. tržište za ovo je premalo, zanemarivo. svi koji vole tako lijepo dijeliti savjete seljacima što da rade, sade, siju, nek probaju sami nešto uzgojiti. a ako netko misli da su naši seljaci sposobni sa pšenice i kukuruza samo tako prijeći na dohodovnije kulture, super. samo, naša prosječna seljačka obitelj se sastoji od babe i djeda sa po 80 godina, 40 god starim imt 539, 2 krave i 3 svinje, 48 kokoši... mladi bi se bavili poljoprivredom, kad bi im netko kupio strojeve za sve aktivnosti, osigurao otkup, i to uz masne novce. plus da oni žele raditi malo, ili nimalo, imati vikend, godišnji odmor, vrijeme za sebe.. kad je to netko ostvario u poljoprivredi? smetaju vas skupi veliki traktori? jel znate da bez njega nema ničega? da nema nikog da vam pomogne u niti jednom poslu? i da je taj traktor za sve? ne znate. vi bez problema date 50.000 eura za auto, al eto, seljak nek da tolko novca za traktor, pazi, radni stroj, e to je luksuz..

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:07 19.07.2021.

Ta aronija je toliko odvratna za jesti da je to strasno...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.