Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje Interpola

Umjesto hrane dostavili osam kilograma kokaina i pištolje skrivene u kutiji pice

droga dostava
Foto: Interpol
1/4
04.05.2020.
u 14:22

Jedan dostavljač nazvao je policiju tražeći da mu pregleda paket koji prenosi jer mu je bilo sumnjivo što u samo jednoj dostavi na određeno mjesto mora odvesti paket koji je težio 11 kilograma

Da je organizirani kriminal lako prilagodljiv i nije neka novost, a koliko raznorazni kriminalci mogu biti dovitljivi pokazalo se u doba pandemije koronavirusom. Jer u trenutku kada je pola svijeta završilo u prisilnoj karanteni, kriminalci su brzo iznašli načine kako da im posao ne trpi.

Pa su tako, upozorava Interpol, dostavljače hrane počeli koristiti kao dostavljače droge. Nakon što su se policije u Irskoj, Maleziji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji susrele s novim pojavnim oblikom kriminala, Interpol je izdao upozorenja za 194 svoje zemlje članice.

Naime, otkriveno je da se dostavljači hrane, stvarni ili lažni, koriste za dostavu kokaina, marihuane, ekstazija... Španjolska policija je tijekom travnja uhitila sedam osoba u Alicanteu i Valenciji dok su na motociklima i u automobilima, predstavljajući se kao dostavljači hrane, prevozili drogu.

Droga je inače bila skrivena u dvostrukom dnu paketa s hranom. Irska policija pronašla je osam kilograma kokaina skrivenih u hrani, a skupa s drogom našli su i dva pištolja koji su bili skriveni u kutiji s picom.

Iz Interpola upozoravaju da je karantena, koju je proglasila većina zemalja svijeta, dovela do povećane potražnje kućnih dostava, kako hrane tako i svega drugog. A tu su priliku vidjeli kriminalci koji su se ili počeli predstavljati kao lažni dostavljači hrane ili su  koristili dostavljače hrane koji su svjesno sudjelovali u dilanju droge.

No bilo je i slučajeva, kao onaj iz Malezije, u kojoj je jedan dostavljač nazvao policiju tražeći da mu pregleda paket koji dostavlja. Sumnjivo mu je bilo što u samo jednoj dostavi na određeno mjesto mora odvesti paket koji je težio 11 kilograma. Kada je policija  pregledala taj paket, ustanovilo se da je u njemu malo hrane, a puno droge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije