Naslovnica Vijesti Crna kronika

Umjesto da odradi kaznu, dao im donaciju

Iz udruge Pobjede navode kako se ne radi o osobnom interesu voditeljice, nego o nenovčanoj donaciji za napuštene pse
29. kolovoza 2014. u 23:12 5 komentara 1506 prikaza
azil za pse,pas
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Osječanki I. C. (38) zabranjeno je daljnje obavljanje poslova na mjestu voditeljice azila za napuštene pse u Nemetinu pokraj Osijeka.

Prihvatila protuuslugu

Sumnjiči ju se za zloporabu položaja i ovlasti jer je kao osoba zadužena za nadzor kazne rada za opće dobro koja je izrečena 34-godišnjaku neistinito izvijestila Ured za probaciju da je on tu kaznu i odradio. Umjesto da odradi kaznu na poslovima čuvanja i šetnje pasa, 34-godišnjak je azilu obećao, kako neslužbeno doznajemo, PVC stolariju za potrebe azila. Sumnja se da je I. C., navodi se u priopćenju osječkog Općinskog državnog odvjetništva, tu njegovu protuuslugu prihvatila te na koncu neistinito izvijestila Ured za probacije da je 34-godišnjak kaznu odradio, a sve to odvijalo se prije dvije godine.

Okrivljeni muškarac tamo je trebao odraditi, kako neslužbeno doznajemo, prije izrečenu kaznu zbog vožnje pod zabranom. On se pak trenutačno nalazi u istražnom zatvoru gdje će biti ispitan u daljnjem tijeku postupka.

Raskidaju suradnju

Iz udruge Pobjede koja vodi azil za napuštene pse slučaj ne mogu komentirati dok traje istraga. Navode samo da se “ne radi o osobnom interesu voditeljice nego o nenovčanoj donaciji od koje su korist imali isključivo psi”. Probacijska služba u Hrvatskoj, poručuju iz Ministarstva pravosuđa, dosad nije zabilježila nijedan slučaj kaznenog djela vezanog uz izvršavanje rada za opće dobro, a osječki slučaj prvi je takve vrste. Kažu i da s azilom trajno raskidaju suradnju.

>>Iz inata pljačkao bogate, dobio 4 god. zatvora: 'A onima koji kradu milijune dajete rad za opće dobro!'

>>Dvojici iz skupine krivotvoritelja eura rad za opće dobro

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • james49:

  I neka netko onda kaže kako hrvati nisu sposobna čeljad. Iz svega znamo izvuči osobnu korist. Da imamo pravu priliku, na Forbesovoj listi, prvih 100 pozicija bilo bi u našim rukama. Ali banda bjelosvjetska, guši nas na prvom koraku

 • harakiri:

  ja tu ne vidim ništa loše, donacija im je korisnija nego da im taj tip šeta pse

 • Avatar mali322
  mali322:

  Bitno da je frajer u zatvoru zbog toga a šta ovi mafijaši dobiju dva dana gubljenja krompira za milionske prevare to nikom ništa...a jesmo država za ku*ac