Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Umirovljeniku Stjepanu Mesiću 18.487,59 kuna

mesic
AFP
VL
Autor
Jasmina Popović
17.02.2010.
u 10:46

- O, da, imam već dosta poziva za putovanja. U Kinu, Libiju, Iran, ali i za mnogobrojna predavanja u Europi i regiji. Naravno da je sada situacija drukčija, ali pažljivo ću razmotriti svaku ponudu kako bih odlaskom nekamo bio siguran da i dalje radim u korist Hrvatskoj -odgovorio je Mesić na upit je li točno da je već “rasprodan”.

- Mesić treba što prije odrediti koju će tajnicu povesti sa sobom. Još nije ni sjeo u novi ured, a već ima popunjen kalendar za nekoliko mjeseci unaprijed. Netko to treba posložiti kako bi znao koje su mu obveze – komentirali su u Mesićevu uredu još prije nekoliko tjedana.



– O, da, imam već dosta poziva za putovanja. U Kinu, Libiju, Iran, ali i za mnogobrojna predavanja u Europi i regiji. Naravno da je sada situacija drukčija, ali pažljivo ću razmotriti svaku ponudu kako bih odlaskom nekamo bio siguran da i dalje radim u korist Hrvatskoj – odgovorio je Mesić na upit je li točno da je već “rasprodan”.

Završetak knjige

Mesić u Grškovićevu može povesti dva savjetnika. Za sada se zna da će mu Tomislav Jakić, dosadašnji savjetnik za vanjsku politiku, biti pomoćnik, iako će aktivirati mirovinu. Ni za Budimira Lončara vrata neće biti zatvorena i nema sumnje da će Mesić dosta vremena provoditi njegujući međunarodne veze i kontakte koje je uspostavio. Subotnji razgovor s bivšim povjerenikom za BiH Schwarz-Schillingom razveselio ga je jer je pokazao da se i s bivšima računa te da i oni mogu staviti glave na kup, iako je upitno koliko će ih aktivna politika bilo što pitati. Iako nema predviđen budžet za putovanja, Mesić smatra da će oni koji ga zovu predvidjeti stavku za to.

Dane u Grškovićevoj doživotni bivši i prvi hrvatski umirovljeni predsjednik planira provoditi vrlo aktivno. Čeka finaliziranje knjige o sebi, u čijem je nastajanju aktivno sudjelovao, planira putovanja i namjerava se angažirati u radu Madridskog kluba koji okuplja bivše predsjednike. Budno prati situaciju na hrvatskoj političkoj sceni jer smatra da je došlo vrijeme da se, uz HDZ i SDP, pojavi i nova treća politička snaga, kojoj bi rado pomogao.

Umoran od stege

Mesić se s tugom oprašta od desetogodišnjeg mandata, iako će reći da je već umoran od protokola i stege koju funkcija nameće. Obitelji je čvrsto obećao da će više vremena provoditi s njima, ali ipak ne bi želio posve nestati iz političkog života. Sudeći prema kalendaru prihvaćenih obveza, učinit će sve da mirovina ne bude mirovanje.

Komentara 33

MU
Mućanin
11:21 17.02.2010.

Dao Bog, da će njegova mirovina jako kratko trajati!!!

Avatar freen
freen
12:25 17.02.2010.

Koje smo mi ovce,beeee.

DU
duvno
11:51 17.02.2010.

RASPRODAN-Ljepo rečeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije