Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPISAO ŠTO SE DOGODILO

Umirovljenik zbog potresnog iskustva s Hitnom zahtijevao inspekciju: 'Da je tada došla...'

Split: Ispred KBC Split odrzan prosvjed podrske zdravstvenim radnicima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
10.08.2022.
u 09:50

Izvidi zbog smrti novinara Vladimira Matijanića još traju, a ministar Vili Beroš demantirao je napise o nestašici lijekova za liječenje oboljelih od bolesti COVID-19 za koje su Matijaniću u splitskom KBC-u rekli da ih nema u Hrvatskoj

Mještanin Garjaka kraj Vrlike Branko boluje od opstruktivne kronične bolesti pluća zbog čega je 16 sati dnevno ovisan o kisiku. Automobil nema i sam je u selu od četvero ljudi pa je primoran zvati Hitnu pomoć kada mu kisik ne pomaže. Dobro je znan pacijent, no 4. lipnja ostat će mu urezan u pamćenje.

- Nažalost bio je doktor, ja mu ne znam ni ime ni prezime, niti me zanima. Rekao mi je dat ćemo ti Solu-Medrol i bit će ti dobro. Nažalost, ja znam da mi od toga neće biti dobro, šutio sam, računam – bit će. Dao mi ga je i otišli su ća - rekao je za N1 i dodao kako mu se stanje pogoršalo pa je jutro dočekao u bolovima i ponovno zvao Hitnu. 

- Dolazi mi Hitna, ponovno i isti liječnik koji mi kaže ovdje za ovim mojim stolom, ja ti neću dati aminofilin. Ja ga molim, preklinjem da mi ga da. Ne, ja ti neću dat, ja sam doktor. I ja mu na to odgovorim, citiram: doktore, svi mi to daju kad dođu i ja se povratim. Neka ti drugi daju, ja neću. Daju ti ga samo da te skinu s neke stvari - kazao je. 

Nakon tog incidenta, 16 je dana proveo na intenzivnoj u splitskom KBC-u. Zbog liječnika je tri puta slao dopis Ministarstvu zdravstva i zahtijevao inspekciju, no nitko mu se nije obratio. 

- Da je tad inspekcija došla i pročešljala hitnu medicinsku pomoć, sad ne bi pokojni Matijanić bio pod zemljom, nego bi se drugačije gledalo na to - ističe Branko.

Izvidi zbog smrti novinara Vladimira Matijanića još traju, a ministar Vili Beroš demantirao je napise o nestašici lijekova za liječenje oboljelih od bolesti COVID-19 za koje su Matijaniću u splitskom KBC-u rekli da ih nema u Hrvatskoj.

- Praksa je među bolnicama da u slučaju trenutnog nedostatka određenog lijeka međusobno ustupaju lijek prema trenutnim potrebama u određenoj ustanovi, posebno kada je riječ o pacijentima oboljelim od korone, tako da nema ni jednog opravdanog razloga da bi bilo koja bolnica bila uskraćena za određeni lijek - poručili su iz Ministarstva zdravstva.

VIDEO U KBC Split zbog Matijanićeve smrti stiže inspekcija

Komentara 3

DO
DobarDomoljub
09:54 10.08.2022.

Pa dobro ljudi! Još nismo dobro izašli iz juge, živimo na Balkanu...a neki zahtjevate sve kao da žive u sloveniji, austriju, njemačkoj, irskoj, sad, kanadi, svicarskoj ... Polako, polako....prvo schengen, ako Bog da, pa euro...

BR
Brkovi
14:14 10.08.2022.

U Hrvatskim bolnicama ne umiru od korone nego realna istina je da su hrvatske bolnice neuredne prljave i najnviše se umire od manjka osoblja sepse bolničke bakterije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije