Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARIRAJU IZNOSI

Umirovljenici u jednom gradu dobit će 4000 kuna božićnice, drugi tek nekoliko stotina: 'To je žalosno'

Šibenik: Iako su okupljanja više osoba zabranjena, umirovljenici dolaze po mirovine
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
03.12.2021.
u 09:25

Božićnice u Osijeku bit će od 100 do 400 kuna, dok će u Rijeci oni koji imaju najmanje dobiti darovni bon od 300 kuna

Brojni hrvatski gradovi i županije ove će godine umirovljenicima dati božićnice, no iznosi će se znatno razlikovati. Božićnice će uglavnom iznositi nekoliko stotina kuna, što mnogi smatraju da je premalo, no vlast iz Umaga svoje će umirovljenike izdašno darivati.

Umirovljenici iz Umaga koji primaju do 1000 kuna mirovine dobit će božićnicu od čak 4000 kuna. S mirovinom do 1500 dobit će 2500 kuna, dok će za one umirovljenike do 2000 kuna božićnica biti 1000 kuna, navodi Dnevnik.hr.

– Grad Umag cijeni i razumije doprinos svojih umirovljenika u razvoju grada i mislimo da je ova božićnica najbolji način zahvale i vraćanje osmijeha bar za Božić – smatra gradonačelnik Vili Bassanese.

Splitski će umirovljenici dobiti od 300 do 500 kuna, a navode kako će se to poslužiti za kupnju nekih božićnih namirnica poput bakalara i purice. 

– Nećete vi to potrošiti. To vam je ova mala vrećica najlonska i sve stavite u nju i ako ste u obitelji, stavite na stol i to je nestalo – kaže Splićanin Ante.

Umirovljenike najviše, kaku kažu, boli nejednakost. – Čovjek radi čitavi svoj vijek, stekne mirovinu, uplaćuje je 40 godina da bi dobio simboličnih 2000, 3000 kuna mirovine. Dok imate saborske zastupnike, on dobije mandat, sjedi kao da si stavio neku trupinu gore. On sjedi i ima povlaštenu mirovinu – dodaje Ante. 

– Tko je jadan, bit će cijeli život jadan. Tko je bogat, bit će cijeli život bogat. To je sramotno, žalosno to što dobiju petsto kuna – smatra Sofija. 

Božićnicu od 100 kuna Grad Zagreb dat će za sve one s mirovinom do 1700 kuna, a 800 će biti isplaćeno umirovljenicima Dubrovačko-neretvanske županije koji imaju najniže mirovine.

– Svi bi uvijek željeli da za naše umirovljenike i druge sugrađane osiguramo što više možemo, međutim, sredstva u proračunu su ograničena – rekao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Božićnice u Osijeku bit će od 100 do 400 kuna, dok će u Rijeci oni koji imaju najmanje dobiti darovni bon od 300 kuna.

– Dobit će bon od 300 kuna kojim se mogu koristiti u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana – najavila je Karla Mušković iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb grada Rijeke.

VIDEO Uvode se kazne od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obveze predočenja COVID potvrde

Ključne riječi

Komentara 17

ZN
znase
10:32 03.12.2021.

Božićnica za umirovljenika je apsurd. Ti ljudi bi trebali imati dovoljno za dostojan život, a ne da im Božić bude ovisan o raznim hohštaplerima i njihovim “darovima”….

DA
Daisy55
11:42 03.12.2021.

Grad Zagreb daje najmanje? Tak treba, štedite na umirovljenicima, invalidima, djeci. Lijepo ste počeli naplaćivati parkiranje kraj bolnica, sad budete podigli cijene komunalnih usluga, ukinuli karte od 4 kn u tramvajima i sve te novčeke bute lijepo dali udrugama. Za njih nema da nema. Zna se da Možemo!

NE
Nenadjebiv
09:57 03.12.2021.

Senf daje 100 kuna,a Umag 4000.Njemu stvarno cilj da uništi majke s više djece i starce. Fuj.Štedi na najranjivijim skupinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije