Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALO JOJ JE FALILO

Umirovljenica zadivila njemačke carinike: Njezine kriminalne aktivnosti dugo će pamtiti

Foto: Njemačka carina
1/3
22.10.2021.
u 22:11

Protiv žene iz Ukrajine pokrenut je kazneni porezni postupak zbog pokušaja utaje poreza.

Kriminal ne bira godine. No, opet je rijetkost čitati članke o tome kako su oni starije dobi ulovljeni u zločinu, a jedna od njih je uspjela iznenaditi i njemačke carinike. Carinici u zračnoj luci Dortmund osujetili su pokušaj umirovljenice (64) da u svojoj prtljazi prošverca preko 2.000 cigareta. 

Starija gospođa došla je iz Kijeva i prošla je kroz zeleni izlaz na aerodromu. Podsjećamo, zeleni izlaz znači da putnik nema što prijaviti. Međutim, policajci su imali ‘dobar nos’ te su zamolili su 64-godišnjakinju da otvori svoj kovčeg, piše Fenix-magazin. 

Na prvi pogled sve je bilo u redu. No, kad su policajci pobliže pogledali prtljagu, otkrili su preko 2.000 cigareta. Pri ulasku iz zemalja izvan EU-a dopušteno je 200 komada.

Foto: Njemačka carina

- Cigarete smo pronašli u dvostrukom dnu kozmetičke vrećice i u kutiji za cipele, u neotvorenim kutijama higijenskih uložaka i zamotane u odjeću i obuću - kazala je Andrea Münch, glasnogovornica glavnog carinskog ureda u Dortmundu.

Protiv žene iz Ukrajine pokrenut je kazneni porezni postupak zbog pokušaja utaje poreza. Besplatna količina od 200 cigareta ostavljena joj je, a zaplijenjeno je preostalih 1.860 cigareta. Iznos utajenog poreza je oko 463 eura.

VIDEO: Policajka u Međimurju pomogla ženi koja djetetu nije mogla priuštiti slatkiš

Komentara 1

PI
Pišmevrit
06:34 23.10.2021.

Potpuno mi je jasno zasto je ovaj clanak objavljen. To je kriminal kakav se ne pamti. Carina zaplijenila deset steka cigareta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije