Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA PRIJEVARE

Umirovljenica iz Njemačke nazvala broj za hitne slučajeve pa ostala bez 22.000 eura

Ilustracija
Pixabay
17.03.2022.
u 14:44

Glasnogovornica policije savjetovala je stanovnike da u takvim slučajevima ne dopuštaju pristup računalu, računu ili da se pravoj policiji obrate mobitelom ili sa susjedovog telefona na broj 110

Umirovljenica (69) iz Njemačke, iz savezne države Mecklenburg-Zapadno Pomorje, nazvala je broj za hitne slučajeve te ostala bez 22.000 eura, odnosno oko 165 tisuća kuna. 

– Prevaranti su manipulirali računalom i telefonom te presreli poziv za hitne slučajeve, odnosno javili se na poziv 69-godišnjakinje. Pozivatelj je prethodno nazvao žrtvu i predstavio se kao “gospodin Bergmann iz policije” - navela je glasnogovornica policije, prenosi Fenix magazin

"Gospodin Bergmanna iz policije" rekao je 69-godišnjakinji da u svrhu istrage moraju podići novac s njezinog računa. Kasnije bi ga, kako je tvrdio, vratili. 

- 69-godišnjakinja je nazvala broj 110, ali je ponovno dobila prevarante budući da je fiksni telefonski sustav vjerojatno odmah bio pod njihovom kontrolom - navodi policija.

Glasnogovornica policije savjetovala je stanovnike da u takvim slučajevima ne dopuštaju pristup računalu, računu ili da se pravoj policiji obrate mobitelom ili sa susjedovog telefona na broj 110.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije