Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bila u pritvoru

Umirovljena odvjetnica od države htjela izvući novac

gradski stanovi
Foto: Žarko Bašić/PIXELL
30.03.2016.
u 09:15

Odvjetnici Ani Jendrić Jelesić sudilo se zbog prijevare s otkupom gradskih stanova, a u predmetu je na kraju nastupila zastara

Općinski građanski sud u Zagrebu odbio je tužbu umirovljene odvjetnice Ane Jendriš Jelesić koja je tužila državu zbog izgubljene zarade dok je bila u pritvoru radi optužbe da je prevarila niz građana obećavajući im otkup gradskih stanova ili poslovnih prostora uz novčanu naknadu.

Odvjetnica je, zajedno s Jagodom Blum, na Općinskom kaznenom sudu bila nepravomoćno osuđena na zatvorsku kaznu zbog više prijevara, no viši je sud tu presudu ukinuo. Predmet je 2012. pao u zastaru i postupak je protiv odvjetnice na kraju obustavljen.

Budući da je za vrijeme trajanja istrage gotovo godinu dana bila u pritvoru, od države je tražila naknadu od 110.000 kuna, odnosno 11 prosječnih odvjetničkih bruto plaća navodeći da je do odlaska u zatvor imala “veliki pravni posao i puno stranaka”. Međutim, sud je preko Porezne uprave utvrdio da je odvjetnica imala mjesečne primitke od samo 1286 kuna te joj je odbio dosuditi traženu novčanu naknadu. 

>>Hoće li pomoćnik ministra obrane ostati bez gradskog stana?

>>Skandal! U stanu nitko ne živi, ali se 'čuva' za povoljniji otkup

Komentara 4

ER
Erick
10:40 30.03.2016.

Jako hrabra, bavila se kriminalom I sada trazila odstetu. Zasto je to otislo u zastaru? Ocito ima dobru vezu u sudstvu, tko ce to ispitati? Jadna drzava kada mafija upravlja s njom.

MX
Mister X
17:15 30.03.2016.

. Međutim, sud je preko Porezne uprave utvrdio da je odvjetnica imala mjesečne primitke od samo 1286 kuna te joj je odbio dosuditi traženu novčanu naknadu. Tu sumu što ćasnički sud tvrdi znamo uglavnom prosječni odvjetnik u Zagrebu zaradi za 2-2,5 sata na dan !!!!! Jeftinoi samo za naivne čitoce je to da se neda rijeć na kraju i odvjetnici kako to komentira tu mudru nada sve kao "poštenu presudu" ???!!!!

Avatar crv od porculana
crv od porculana
17:52 30.03.2016.

Ima jedna za sve građane hrvatske , ne kradi malo, kradi puno da pola možeš dati odvjetniku, a četvrtinu sucu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije