Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siščani ogorčeni

Skandal! U stanu nitko ne živi, ali se 'čuva' za povoljniji otkup

\'11.04.2011., Sisak - Na stanu obitelji Madzo, napustenom prije 5 godina, zaluzine su spustene, a kako kaze predstavnik stanara zgrade u Ulici J.Krizanica 8, stan je devastiran. Photo:Nikola Cutuk/PI
\'Nikola Cutuk/PIXSELL\'
20.04.2011.
u 15:12

Garsonijera prazna 7 godina, a 30 socijalnih slučajeva čeka smještaj, kaže M. Valentinijan

Je li moguće da gradski stan zjapi prazan sedam godina, a da mjerodavni u sisačkoj vlasti cijelo to vrijeme nisu provjerili njegovo stvarno stanje - derutnu unutrašnjost bez vode, isključenu struju zbog gomile neplaćenih računa i zatrpan poštanski sandučić? – upozorio je nas, ali i Grad Sisak, Mario Valentinijan, predstavnik stanara zgrade na adresi Jurja Križanića 8.

Bahatost najmoprimca

U tom se ulazu, na šestom katu, i nalazi sporna garsonijera. Riječ je o jednom od petstotinjak gradskih stanova koje je Grad ugovorima ustupio Siščanima na korištenje. I dok neki, poput toga, godinama zjape prazni, na listi više od 30 socijalnih slučajeva trenutačno čeka stambeno rješenje. – Melita Madžo dobila je od Grada Siska ovaj stan na korištenje i zadržavala ga je, iako u njemu nije boravila. Mnogi to čine kako bi s vremenom dobili povoljniju cijenu otkupa, kad se stan stavi jednom na prodaju, a Grad je počeo s prodajom svojih stanova. S druge strane, ljudi nemaju gdje stanovati i krvavo plaćaju podstanarstvo, a nemaju ni za kruh. Riječ je o bahatosti i najmoprimca, ali i gradske vlasti koja takvo ponašanje tolerira i pojedincima uvažava – revoltiran je M. Valentinijan. Nakon usmenog upozorenja bez reakcije, gradskim je vlastima uputio i službeni dopis lani u listopadu. Tek tada je, nakon što je sedam godina stan bio prazan, i otkazan sporni ugovor.

– Provodimo postupak provjere stambenog statusa najmoprimaca u gradskim stanovima, pa tako i Melite Madžo, pri čemu je utvrđeno da ona ne ispunjava propisane uvjete. Stoga je lani u prosincu gradonačelnik D. Pintarić donio odluku kojom je otkazan ugovor o najmu, zaključen 2005. godine. Inače, socijalni se stanovi daju temeljem utvrđene liste reda prvenstva. Uvjete i mjerila ispunila su ove godine 32 podnositelja – kaže pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i gospodarenje imovinom Branka Šimanović.

Posve devastiran

– Da nisam reagirao, stan bi i dalje bio prazan i tko zna do kada tako – dodaje Valentinijan. Ističe kako je ta nekretnina nekad bila u izvrsnom stanju, ali je kasnije posve devastirana, čime je nanesena šteta Gradu. Iako smo tijekom tjedan dana nekoliko puta pokušali doći do komentara, Melita Madžo nije nam odgovarala na pozive na njen mobilni telefon.

Komentara 2

Avatar seneka
seneka
11:55 22.04.2011.

Pa zaposlite nekog koji bi bio dužan pratiti ovakve stvari,a uhljebljenike koji su bili dužni napucajte u gujcu ako smijete. ha ha ha

SV
sveznalica100
15:08 22.04.2011.

\"napucajte u gujcu ako smijete. ha ha ha \"--- doooobar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije