Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u petak navečer

Umanjeni Pride s 200 sudionika ipak održan u Beogradu

gay pride,povorka ponosa (1)
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
28.09.2013.
u 08:19

Sudionici noćne šetnje, nosili su transparente "Ovo je Prajd, ovo je Srbija", "Pobeda, Pobeda", "Živela ljubav".

Iako su srpske vlasti zabranile održavanje današnjeg Pridea zbog, kako je objašnjeno, prevelikog sigurnosnog rizika, skupina oko 200 pripadnika LGBT protekle noći se okupila ispred zgrade Vlade Srbije, ali je sve proteklo bez izgreda, javljaju mediji u Srbiji. 

Nosili su zastave duginih boja i šetali prema središtu grada u pratnji policijske marice. Na protestnoj šetnji primjećen je i načelnik policijske uprave Beograda Veselin Milić, javili su izvjestitelji s mjesta događaja. Sudionici noćne šetnje, nosili su transparente "Ovo je Prajd, ovo je Srbija", "Pobeda, Pobeda", "Živela ljubav".

- Nećemo se maknuti, jer nismo mi ti koji trebaju biti uklonjeni s ulica, niti trebamo biti izolirani. Ovo je prvi korak da bismo za nekoliko godina imali slavlje, a ne da se skrivamo - rekla je članica organizacijskog odbora Maja Mićić. Malo prije ponoći sudionici mini Pridea su se razišli, a MUP, čiji su pripadnici nadzirali skup, potvrdio je kako nije bilo izgreda.

>>Otkazana sutrašnja parada ponosa u Beogradu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije