Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.12.2015. u 10:37

Karamarko sve nervozniji jer ga HDZ pritišće da Vladu sastavi s Mostom

Pritisci na Most kao cjelinu, ali i na njihove zastupnike pojedinačno iz dana u dan sve su jači. Dolaze i iznutra – jer 15 glava često ne misli jednako – i izvana; s jedne strane tu je HDZ kojemu treba cijeli Most i čini sve kako bi ih Božo Petrov održao na okupu, a s druge strane puno ih jače pritišće SDP i Zoran Milanović jer je njemu dovoljan i dio Mosta; s četiri do pet "otetih" mostovaca vrlo bi vjerojatno on ostao hrvatski premijer. No zbog utrke s vremenom i želje vrha SDP-a da Sabor bude konstituiran što prije – najkasnije do sredine idućeg tjedna kako bi predsjednicu RH izbacili iz daljnje igre o sastavljanju Vlade, jer ona tada više ne bi mogla raspisati izbore i imenovati svoju privremenu nestranačku vladu – došlo je do trzavica između šefa SDP-a i šefa Sabora te Glavnog odbora SDP-a Josipa Leke.

Razlog je Milanovićeva nova ideja prema kojoj bi mjesto predsjednika Sabora trebalo biti ponuđeno Dragi Prgometu. 
I drugi "teškaš" na našoj političkoj sceni, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, sve je nervozniji. Pod velikim je pritiskom vlastite stranke da s Mostom sastavi novu vladu pa u vrhu HDZ-a smatraju da Milanović planira svojevrsni puč. Tvrde kako šef SDP-a na silu hoće konstituirati Sabor i time "preskočiti" predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, a svoje tehničke ministre držati na životu pod svaku cijenu. Iako pojedince iz Mosta, za koje procjenjuju da nisu slijepo zaljubljeni u Petrova, iz SDP-a nagovaraju da pretrče na "lijevu stranu ulice", nije realno očekivati da će se netko samostalno odlučiti na tako nešto.

Time bi taj riskirao političko samoubojstvo jer jedan mostovac SDP-u nije dovoljan za sastavljanje nove vlade. Sasvim bi druga priča bila – naravno, ako ih SDP uopće uspije slomiti – da se od Mosta odvoji grupa, recimo, četiri zastupnika. Ako debljina njihova obraza može podnijeti javno etiketiranje kao izdajnika i ljudi slabog morala, mogu računati na veliku nagradu jer bi time šef SDP-a ostvario sva tri cilja: konstituirao bi Sabor, formirao Vladu i ostao premijer.

>> Bilo bi u redu da Most donese odluku. Ovo što se događa je maltretiranje javnosti 

>> 'Nakon salvi blještavih pohvala, uslijedilo je teško granatiranje Mosta'

Komentara 126

B2
bordon 2
10:49 11.12.2015.

Prvi put čitam da se klasično potkupljivanje naziva lovom. Bravo večernjak!

IV
ivaba
10:48 11.12.2015.

Sto novinari odraduju posao za Milanovica.......ovo sto Milanovic radi je kriminal nad kriminalom.........Kupuje i trguje za ostanak na vlasti kao sto je kupio one jadnike Bandica i Petrine sa nasim novcima.........svim ovim likovima Hrvatska NISTA NE ZNACI i da sua su odlucivali 90-tih ne bi ni imali drzavu......SRAMOTA...........

Avatar mlijeko
mlijeko
10:52 11.12.2015.

Ova priča nam se servira već mjesec dana...očito je nekima bilo jako dobro za vrijeme ove Vlade...a stalno navlačenje za Milanovića od strane novinara je već postalo kontraproduktivno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije