Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepropisno prakiranje

Ukrajinskog bogataša koji je helikopterom sletio na njivu kraj Karlovca čeka paprena kazna

Zadar: Jedna osoba smrtno stradala u požaru automobila u Lovincu
Sime Zelic/PIXSELL
28.10.2023.
u 17:47

Igor Mazepa i njegova tvrtka Concorde Capital mogli bi suočiti s ozbiljnim pravnim posljedicama

U petak na njivi farme Šumbar u vlasništvu PPK Karlovac, nedaleko glavne ceste koja vodi od Karlovca do naselja Rečica, sletio je impresivan helikopter Robinson R66 Turbine s ukrajinskom registracijskom oznakom UR-HAA. Incident je izazvao uznemirenje među prolaznicima, koji su odmah pozvali policiju. Na mjesto događaja su stigli ne samo policija, već i druge službe nadležne za nacionalnu sigurnost i sigurnost zračne plovidbe.

POVEZANI ČLANCI:

Pilotu i posadi helikoptera nije bilo na vidiku, ali ubrzo se otkrilo da je vlasnik helikoptera imućni Ukrajinac Igor Mazepa, generalni direktor investicijske tvrtke Concorde Capital. Incident je privukao veliku pažnju javnosti, a očekuje se i ozbiljna kazna za Mazepu zbog slijetanja helikoptera na poljoprivredno zemljište. Izvor blizak istrazi navodi da bi ta kazna mogla biti izrazito visoka, piše 24 sata.

Slijetanje helikoptera uzburkalo je javnost, dok se istovremeno pojačava interes za motivima ovog neobičnog događaja. Nakon ovog incidenta, Igor Mazepa i njegova tvrtka Concorde Capital mogli bi suočiti s ozbiljnim pravnim posljedicama. Na terenu je inspektor Agencije za civilno zrakoplovstvo te će kazna za Ukrajinca biti poznata tek kasnije.

Mazepa je poznat kao ljubitelj Hrvatske i često ovdje provodi vrijeme. Prije 26 godina, Igor Mazepa započeo je svoju karijeru kao investicijski bankar u rusko-američkoj investicijskoj tvrtki poznatoj kao Prospect Investments. Nakon sedam godina, Mazepa je odlučio krenuti vlastitim putem i osnovao tvrtku IC Concorde Capital, gdje je preuzeo poziciju generalnog direktora. Tijekom godina, Concorde Capital izgradio je svoj ugled kao jedna od vodećih investicijskih banaka u Ukrajini.

VIDEO Nakon duge obnove otvorena Gavella: Pogledajte kako izgleda i što u programu nudi omiljeno kazalište

Komentara 7

AL
alkemičar
20:40 28.10.2023.

On je jadan izbjeglica iz Ukrajine, siromah bez igdje ikoga u stranoj i tudoj zemlji sad bi bio red da mu se odmah na licu mjesta daju sva prava da bude privilegirani gradanin u odnosu na nas ostale kao sto se dalo i svim ostalim njegovim sunarodnjacima koji su tu sletili. Ako ta kazna ne bude par miljardi eura onda ta kazna nije paprena za njega i bas zato sto je toga i sam svjestan zato je to i napravio to je macji kasalj za njega. Vrati mu taj helikopter u dijelovima nek si ga sam sastavlja kad se vrati doma u ukrajinu nakon sto iskrca 500mil.€ u nas proracun.

NN
novo nenormalni
17:54 28.10.2023.

jadan čovjek, nadam se da će dobiti azil

LU
Lupo43
21:13 28.10.2023.

Hahaha opet nitko nema pojma od kud je doletio kako je doletio, nitko ga nije vidio pa samim tim niti presreo, isto kao dron u zg. Ovo je sad vec malo veca blamaza imamo li mi uopce sredstva opremu za vidjeti tko leti nasim nebom, imamo li osposobljene ljude za to, gdje su silne "tajne" sluzbe? Dali ce kod nas konacno netko odgovarati za takve propuste, ili ce se opet pokusati sve zamotati u celofan???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije