Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOGLASNI BERKUT

Ukrajinski policajci na koljenima od građana tražili oprost

Berkut
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
1/2
25.02.2014.
u 17:43

Policajci su u Lavovu rekli da oni nisu napali prosvjednike, no da ih je stid zbog onoga što su sigurnosne snage učinile

Pripadnici Berkuta, zloglasne ukrajinske specijalne policije, na koljenima su zatražili oprost građana zbog svog sudjelovanja u prošlotjednom premlaćivanju i ubijanju prosvjednika u Kijevu.

Mnogi specijalci pognutih su se glava suočili s građanima u zapadnom gradu Lavovu, koji je prošlu srijedu proglasio političku samostalnost nakon sukoba u kojima je lokalna policija prisiljena na predaju. Policajci su sada rekli građanima da oni nisu napali prosvjednike, no da ih je stid zbog onoga što su sigurnosne snage učinile.

– Pola ljudi ovdje je nevino i ne bi trebalo klečati. Nizašto nisu krivi. Zakleli su se da će štititi ukrajinski narod. Nisu pucali u ljude i ispoštovali su zakletvu, nisu udarali ljude – rekao je pripadnik Berkuta Jaroslav Biljak.

>> Timošenko prihvatila poziv kancelarke Merkel. Liječit će se u Berlinu

>> Ruski dužnosnik: Ako se Ukrajina podijeli, spremni smo ući u rat za Krim!

Komentara 6

ZE
.zeitgeist.
18:17 25.02.2014.

Ziher bi tak bili pognuti da revolucija nije uspjela.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
20:08 25.02.2014.

Ova zima je prošla ali dolazi sledeća .

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
19:24 25.02.2014.

Isto ste tako i klečali pred Nemcima 1941.g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije