Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBAN DIZAJN

Ukrajinski ministar obrane: Posebne uniforme za žene u vojsci stavljene na probu

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters
1/4
27.12.2022.
u 03:03

Otprilike 5000 žena, koje služe u nizu oklopnih, pješadijskih i topničkih jedinica, izravno je uključeno u sukobe, napisao je Reznikov.

Žene koje služe u ukrajinskoj vojsci će biti opremljene prikladno dizajniranim uniformama, a neke su već stavljene na probu, objavio je ministar obrane Oleksij Reznikov na Facebooku u ponedjeljak. Prva serija novih uniformi, uključujući i donje rublje, raspodijeljena je u nekoliko brigada radi probe, kazao je Reznikov. Moguće su izmjene uniformi nakon probnog razdoblja.

Posebno dizajnirane čizme za žene, kao i pancirni prsluci, doći će u siječnju, rekao je ministar, dodavši da će se vojska pobrinuti i za trudnice.

Reznikov je procijenio da je u ukrajinskoj vojsci 41 000 žena, a da dodatnih 19 000 žena radi u oružanim snagama kao civili.

Otprilike 5000 žena, koje služe u nizu oklopnih, pješadijskih i topničkih jedinica, izravno je uključeno u sukobe, napisao je Reznikov.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
08:47 27.12.2022.

s obzirom na to da nam naši uviđavni mediji skrivaju pravo stanje stvari, mi ne znamo da je tamo u tijeku još jedan val prisilnog novačenja muškaraca, hvataju ih po parkiralištima trgovačkih centara, kafićima, u tvornicama ih odavno nema jer su ih tamo prvo pohvatali. i ne znamo da su počeli naveliko novačiti i žene. nije stanje tamo tako ružičasto za ukrajince kako nas pokušavate par tjedana uvjeriti. ukrajinci nigdje više ne napreduju. a rusima su tek počela pristizati pojačana, i u ljudstvu i u tehnici. sad su najavili da u rat ulaze i armate, nakon što su ih testirali zapadnim protuoklopnim oružjem, kojeg su nabrali dosta po ukrajini. ni javelin ne zaustavlja armatu. mediji, budite objektivni, nas pustite da između par izvora vijesti sami prosudimo što se i kako događa, u kom smjeru ide. jer vašim jednostranim izvještavanjem ste napravili veću štetu ukrajincima. svima je jasno da će ukrajina ostati bez dijela teritorija, sad je najbitnije zaustaviti rat i prihvatiti razumnu cijenu sukoba. neće ni u rusiji na vlasti stalno biti ekipa koja neće dopuštati napade na kijevske vladare, vojne i političke. još vam nije čudno što niti jedna raketa nije pala na parlament, predsjednika... i što su svi mostovi na donu i dalje čitavi, osim onog u hersonu, koji je strateški onesposobljen. i što ukrajina pol godine nije objavila ni jedan snimak iz bajraktara..

GO
goran2hr
09:18 27.12.2022.

Ukrajinci neka izvode što ih volja, ali feminizacija HV-a, zapravo je loša stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije