Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'rakete neprestano dolijeću'

Ukrajinski dužnosnici: Ruske rakete u potpunosti uništile zračnu luku u Dnipru, vjerojatno ima i žrtava

Russia's invasion of Ukraine
Foto: Alkis Konstantinidis/REUTERS
1/4
10.04.2022.
u 16:36

Serhij Gaidai, guverner Luhanska, istočne regije koja graniči s Rusijom, ranije je na Telegramu napisao da su rakete pogodile školu i visoku stambenu zgradu u gradu Sjeverodonecku

Ruske snage ispalile su u nedjelju rakete na ukrajinske regije Luhanska i Dnipra, pri čemu je potpuno uništena zračna luka u gradu Dnipru, a vjerojatno ima i žrtava, objavili su ukrajinski dužnosnici. 

Valentin Rezničenko, guverner središnje ukrajinske regije Dnipropetrovsk je kazao da djelatnici hitne pomoći tragaju za potencijalnim žrtvama u pogođenom objektu u gradu Zvonjeckom te je dodao da će pojedinosti o žrtvama iznijeti kasnije.

"Preciznim raketama tijekom noći su uništeni baza i sjedište bataljuna u Zvonjeckom, koji je nedavno dobio pojačanje u vidu stranih plaćenika", priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Rezničenko je putem Telegrama kazao da je napadnuta i zračna luka u gradu Dnipru.

VIDEO Olupina najvećeg zrakoplova na svijetu još je jedan rezultat ruske invazije

"Uništena je zračna luka, ali i okolna infrastruktura. A rakete neprestano dolijeću", rekao je.

Rezničenko je ranije rekao da je u napadu na Dnipro ranjena jedna osoba te da su rakete izazvale požar koji je na kraju ugašen. Dodao je i da je projektil pogodio zgradu u okrugu Pavlograda.

Serhij Gaidai, guverner Luhanska, istočne regije koja graniči s Rusijom, ranije je na Telegramu napisao da su rakete pogodile školu i visoku stambenu zgradu u gradu Sjeverodonecku. Napisao je i da "srećom, nema žrtava".

Reuters nije uspio potvrditi informacije iz neovisnih izvora. 

VIDEO Stanovnici Donbasa bježe na sigurno dok se ruska raketiranja nastavljaju

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 2

PR
potrgani reißverschIuss
16:47 10.04.2022.

'Serhij Gaidai, guverner Luhanska'... on je bivsi guverner. Sad je nevazeci.

DU
Deleted user
17:30 10.04.2022.

Dragim Hrvaticama i Hrvatima kao kao i onima sto mrze sve Hrvatsko želim poželjeti divan današnji dan neka ga provedu u slavlju i sreći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije