Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi tvrde

VIDEO Ukrajina napala dronovima: Gorjela rafinerija, naoružane skupine pokušale ući na ruski teritorij?

Screenshot/X
12.03.2024.
u 09:56

Ruska državna novinska agencija RIA citirala je službe za žurne slučajeve da je jedan tanker bio u plamenu kao posljedica napadaja.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako je Ukrajina u utorak gađala ciljeve diljem Rusije s najmanje 25 bespilotnih letjelica i sedam projektila. Jedan je lokalni dužnosnik rekao kako je nakon napada došlo do eksplozije u rafineriji. Ministarstvo je priopćilo kako su oborili 25 ukrajinskih dronova iznad više regija uključujući Moskvu, Lenjingrad, Belgorod, Kursk, Brjansk, Tulu i Orel. Ruski lokalni dužnosnici izvijestili su o napadima na niz energetskih postrojenja.

- Zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad s 25 bespilotnih letjelica na objekte na teritoriju Ruske Federacije - priopćilo je ministarstvo obrane, piše Reuters.

Gleb Nikitin, guverner regije Nižnji Novgorod, izvijestio je o napadu dronom na rafineriju goriva u industrijskoj zoni Kstovo. "Industrijska zona Kstovo, objekt kompleksa goriva i energije, napadnuta je bespilotnim letjelicama", rekao je Nikitin na Telegramu. Rafinerija je gorjela, rekao je. Nije ga imenovao. Državna novinska agencija RIA citirala je Ruske željeznice i izvijestila da se specijalni vlak koji gasi požare borio s požarom na području Lukoilove rafinerije u Kstovu. Ruski Telegram kanali javili su da je jedinica za destilaciju sirove nafte u rafineriji oštećena i da gori.

Kanal Baza Telegram, koji je blizak ruskim policijskim snagama, navodi da je pogođena Lukoilova rafinerija u Nižnjem Novgorodu i pokazao slike oblaka crnog dima koji se diže u zrak i velikog požara. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je Ukrajina ispalila osam raketa RM-70 i jednu raketu Tochka-U na regiju Belgorod gdje su neki ruski ratni dopisnici rekli da je također bilo pokušaja naoružanih skupina da prijeđu na ruski teritorij. Guverner regije Orjol Andrei Kličkov rekao je da je Ukrajina izvela napad bespilotnim letjelicama na postrojenje za gorivo u regiji, dok je RIA citirala službe za hitne slučajeve da je jedna cisterna gorjela nakon napada.

VEZANI ČLANCI

Izvještava se da je najmanje 17 ljudi iz visokih zgrada u blizini mjesta pada drona evakuirano u centar za privremeni smještaj. Dužnosnici u nekoliko regija nastavili su izvještavati o napadima dronovima nakon izjave ministarstva obrane. Nema izvještaja o žrtvama u napadima. Jedna bespilotna letjelica koja je letjela prema Moskvi oborena je iznad okruga Ramenski u blizini glavnog grada, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu.

Ključne riječi

Komentara 2

SB
Slavenski_brat
09:57 12.03.2024.

Rusija je invaziju počela u krizi, ali sad se transformirala u brzo adaptirajuću ratnu ekonomiju zbog koje će Ukrajina izgubiti rat, Biden izbore, a Europa će samo gledati. Kako to obično u ratovima biva, podcjenjivanje neprijatelja je loša i opasna taktika, a Zapad je od prvog dana agresivno podcjenjivao ruske borbene sposobnosti tvrdeći da je riječ o lošoj i razjedinjenoj vojsci koja se oslanja na staru sovjetsku opremu. Došlo je do toga da ruska ekonomija danas raste brže od svih G7 ekonomija a danas, u trećoj godini rata, postaje sve očiglednije da je Ukrajina ta koja se nalazi na rubu, a njeni saveznici poprilično panično i kaotično tragaju za rješenjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije