Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'čišćenje'

Ukrajinske vlasti podupiru rušenja spomenika iz komunizma

13.01.2015.
u 09:22

Potpredsjednik Vlade Ukrajine i ministar kulture Vjačeslav Kirilenko objasnio je kako mnogi od tih spomenika "nisu objekti kulturnog nasljeđa od nacionalnog ili lokalnog značaja"

Vlasti Ukrajine će poticati sve društvene inicijative vezane za čišćenje Ukrajine od spomenika osobama iz komunističke prošlosti – izjavio je potpredsjednik Vlade Ukrajine i ministar kulture Vjačeslav Kirilenko.

Objasnio je kako mnogi od tih spomenika "nisu objekti kulturnog nasljeđa od nacionalnog ili lokalnog značaja" i nisu pod zaštitom države, već su "ostaci totalitarne prošlosti".

>> Srpskog snajperista čeka zatvor zbog ratovanja u Ukrajini

Komentara 11

RA
Rangostar
09:44 13.01.2015.

Još da mogu izbrisat malo iz Ukrainske povjesti bio bi pun pogodak.

Avatar MiIion
MiIion
10:48 13.01.2015.

Komunizam im je napravio granice najvece Ukraine koja je postojala i koja ce ikad postojati. Mogli bi bar to postivati. Inace, hebes komunizam.

KO
kojesta
11:35 13.01.2015.

ukrajinski nacisti upravo uz pomoc zapada pripremaju novu invaziju i fema logore za ist. ukrajince, zele konacno cisti teren na kojem ce odredjene zap. kompanije eksploatirati podzemlje. sa svih strana - dakle iz usa-e, nato-a i eu-e (od merkelice odobreno upravo 1,8 mrd.€), dobivaju sva moguca financijska sredstva i tesko vojno oruzje. da cak i jedan israel ima prijateljski odnos prema naci rezimu. dok u jednoj napr. njemackoj, cim kritiziras vladinu politiku, odmah si naci i lupaju po tebi, tamo malo dalje je sve o.k. evropa je svejedno jos uvijek ugrozena i na pragu rata, dok se poprek svadjaju lijevi i desni. vrag uzeo salu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije