Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEJAN BERIĆ

Srpskog snajperista čeka zatvor zbog ratovanja u Ukrajini

Ukrajina
Foto: ilustracija
05.01.2015.
u 09:18

Berić snajperist ratuje u Ukrajini na strani Rusa već 10 mjeseci, a ratna iskustva je stjecao na ratištima u Hrvatskoj i BiH

Ako se Dejan Berić iz Putinaca kod Rume vrati s ukrajinskog ratišta u Srbiju, bit će kažnjen do pet godina zatvora jer je na snazi zakon što ga je srpska Skupština izglasala u listopadu prema kojemu će srpski državljani koji ratuju u drugim zemljama biti kažnjeni zatvorom do pet godina, a organizatori odlaska do 10 godina.

Srpski mediji navode kako je Berić snajperist i ratuje u Ukrajini na strani Rusa već 10 mjeseci, a ratna iskustva je stjecao na ratištima u Hrvatskoj i BiH gdje je bio vojni izviđač. Ruski mediji nedavno su objavili da je Berić za "iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske" odlikovan najvećim priznanjima Novorusije i do sada je dobio šest odličja, a među njima je Herojski križ koji je dobio "za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera".

- Berić je univerzalni vojnik, odličan je snajperist, ali i izviđač i strijelac - navodi se u obrazloženju za dobijanje Herojskog križa. Prije nego je otišao na ratište u Ukrajinu, Berić je vodio manji pogon za izradu pvc stolarije, ali je posao propao i dugovi se nagomilali pa je pred vjerovnicima pobjegao u Rusiju.

>> Neonacisti iz Srbije ratuju u Ukrajini na strani prorusa

>> Je li Srbija igračka u rukama Putina i Europske unije?

Komentara 23

Avatar spira
spira
09:49 05.01.2015.

On dobio rusku putovnicu . Pa neka onda Vučić uhapsi . Putin će mu izvuče uči kao na zeca

VM
vojislav.miljevic
10:46 05.01.2015.

Ratuju tamo i Litavci,Poljaci,Francuzi,Brazilci,Spanci..i nitko ne pravi dramu oko toga..Ima i Hrvata sigurno,rat je biznis..Evropa,Afrika ili Azija...

MX
Mister X
09:52 05.01.2015.

To je pokvareno da se nekoga sudi za posao koji legalno obavlja u drugim zemljama; a kod njih tamo to nije kažnjivo djelo. Meni ovo zvuči isto kao da Francuzi recimo donesu isti zakon; da ako njihovi državljani pa ia i članovi legije stranaca odu u neku drugu zemlju i ratuju tamo da ih potom slijedi zatvor u Hagu i po 7 godina .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije