Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA PUTINOVO OBRAĆANJE

'Vidi li itko razliku između Putina i Hitlera?'; 'Takozvana specijalna operacija nije uspjela'

Russian President Putin attends a ceremony in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
21.09.2022.
u 08:36

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak istaknuo je nakon Putinova govora kako je danas 210. dan "trodnevnog rata"

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je danas u obraćanju naciji djelomičnu vojnu mobilizaciju. Istaknuo je da zapadne zemlje pokušavaju "blokirati" bilo kakvu neovisnost i razvoj te kako je Zapad od ukrajinskog naroda napravio "topovsko meso" još 2014. godine kada je pripojen poluotok Krim. Rekao je i da glavni cilj, oslobađanja ljudi u regiji Donbas i dalje ostaje nepromijenjen. Ubrzo nakon završetka njegova govora, uslijedile su reakcije. 

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Ukrajinska zastupnica Inna Sovsun na Twitteru je istaknula kako je Putin zbog uvođenja djelomične mobilizacije "jadan" i "zarobljen". 

– On više nema moć pozivati ​​na punu mobilizaciju – istaknula je Sovsun.

Bjeloruski političar Franak Viačorka ustvrdio je da Putinu nedostaje ljudstva da ostvari svoje ambicije. 

– Deseci tisuća mogu biti unovačeni. To je također priznanje da takozvana "specijalna operacija" nije uspjela. Dat ćemo sve od sebe da ga spriječimo da u ovaj krvavi masakr uvuče Bjeloruse – navodi. 

Britanska ministrica vanjskih poslova Gillian Keegan rekla je da je deklaracija "zabrinjavajuća eskalacija" rata u Ukrajini te kako prijetnje treba shvatiti "ozbiljno", prenosi Sky News. 

– Mi smo tu, mi smo uz vas, pomoći ćemo koliko god možemo – poslala je poruku Ukrajincima. 

Veleposlanica SAD-a u Ukrajini Bridget A. Brink poručila je kako Sjedinjene Države nikada neće priznati rusko polaganje prava na navodno aneksirani ukrajinski teritorij.

– Lažni referendumi i mobilizacija znakovi su slabosti, ruskog neuspjeha – navela je. 

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak istaknuo je nakon Putinova govora kako je danas 210. dan "trodnevnog rata". 

– Rusi koji su tražili uništenje Ukrajine na kraju su dobili mobilizaciju, zatvorene granice i blokade bankovnih računa, zatvor za dezerterstvo. I dalje je sve po planu, zar ne? Život ima sjajan smisao za humor – naveo je na Twitteru. 

Podoljak je obraćanje opsežnije komenirao i za Reuters te istaknuo da Putin pokušava prebaciti krivnju za početak "neisprovociranog rata" i sve goru gospodarsku situaciju u Rusiji na zapad.

– Ruska mobilizacija bila je predvidljiv korak koji će se pokazati krajnje nepopularnim i naglašava da se rat ne odvija prema planu Moskve – naveo je. 

Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck osudio je Putinovu najavu o djelomičnoj mobilizaciji. 

Ovaj potez "loš je i pogrešan razvoj", rekao je Habeck novinarima u Berlinu.

Ukrajinska zastupnica Kira Rudik istaknula je kako je Putin "prijetnja slobodnom svijetu".

– Moje jedino pitanje je vidi li itko razliku između Putina i Hitlera? Mi ne vidimo. On je prijetnja slobodnom svijetu. Zaustavit ćemo ga uz vašu pomoć – navodi na Twitteru. 

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je sve strane da se uključe u dijalog i pronađu način za rješavanje sigurnosnih problema svih strana. Reuters izvještava da je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao da je kinesko stajalište o Ukrajini dosljedno i jasno, prenosi The Guardian

VIDEO Putin ozbiljno zaprijetio Zapadu: Uvedete li ograničenja cijena, prekidamo izvoz nafte i plina

Komentara 18

PR
prajdali100
08:44 21.09.2022.

Imam dojam da " specijalna operacija" i ne ide tako glatko kako je Putko zamislio.Štaviše, ima tu i stanovitih problema...

LL
lijepa_li si
09:40 21.09.2022.

situacija je vrlo ozbiljna! drugovi i drugarice su kodirani za destrukciju, razaranje i uništenje! zlo, zlo. toliko puta viđeno. zlo, će i ovaj put biti poraženo!

VO
Votum
09:23 21.09.2022.

Pa nije to kod Ruja ništa novo. Trodnevna operacija od 210 dana... Isto kao i Oktobarska revolucija u novembru 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije