Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAINTRIGIRALA SVIJET

Ukrajinska vojska otkrila mogući uzrok neobične svjetlosti, građani se šale na društvenim mrežama

Svjetlost iznad Kijeva
Foto: Twitter/Screenshot
20.04.2023.
u 12:03

Vojska je također upozorila građane, ako izrađuju memeove na temu još neobjašnjene svjetlosti, da se pri tome ne koriste logom zračnih snaga kako ne bi došlo do zabune o izvoru informacija

Jučer navečer nebo iznad kijevske regije u Ukrajini obasjala je nevjerojatno sjajna svjetlost koja je ubrzo nestala, no o njoj se i dalje govori diljem svijeta jer još nije jasno što ju je točno prouzročilo. Prvo su se proširile glasine o NLO-ima, koje su za šalu iskoristili i čelnici nekih država, no ubrzo se pojavilo vjerojatnije objašnjenje.

Jedna od prvih pretpostavki bila je da je riječ o NASA-inu satelitu koji je povučen te je u srijedu trebao ponovno ući u Zemljinu atmosferu, no američka svemirska organizacija ubrzo je za BBC izjavila kako je sinoć, kada je primijećen bljesak, satelit RHESSI još bio u orbiti te nije mogao biti uzrok neobične svjetlosti.

Ukrajinske zračne vojne snage na društvenim su mrežama priopćile da je drugi mogući uzrok pad meteorita. Dodaju kako trenutačno nema opasnosti od zračnog napada, a obrana je u stanju pripravnosti.

Vojska je također pozvala građane, ako izrađuju memeove na temu zasad još neobjašnjene svjetlosti, da pritom ne koriste logo zračnih snaga kako ne bi došlo do zabune o izvoru informacija.

Društvenim se mrežama dijele razne fotografije i ilustracije, aluzije na poznate filmove na temu vanzemaljskog života, ali i, primjerice, fotografije nečega što nalikuje na NLO iz filmova u prikolici kamiona nedaleko od mjesta bljeska.

VIDEO Sve su oči uprte u krvavu bitku za Bahmut: 'Sve je izbrisano, kad izađeš, ne znaš hoćeš li se vratiti'

Ključne riječi

Komentara 3

PO
Porta
12:11 20.04.2023.

Pogledaj Dom Anđele, pogledaj mrtve i zaklane.Bio je to Anđeo.

BI
billynik
12:13 20.04.2023.

Što je to ukrajinska vojska otkrila kako sugerira naslov? Stvarno nemate dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije