Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽUJU INCIDENT

Ukrajinci tvrde: To nije naša letjelica, nije imala ukrajinske oznake

Zagreb: I u popodnevnim satima nastavljen očevid nakon pada bespilotne letjelice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
11.03.2022.
u 18:19

Obratili smo se našim hrvatskim partnerima sa zahtjevom da brzo i učinkovito istraže ovaj incident kako bismo shvatili o kakvoj se bespilotnoj letjelici radi, tko je proizvođač i zašto se pojavio u Zagrebu, rekao je savjetnik ukrajinskog ministra obrane

Letjelica koja se srušila u glavnom gradu Hrvatske ne pripada Ukrajini, rekao je u petak savjetnik ministra obrane Markijan Lubviskij, prenijela je novinska agencija Interfax-Ukraine. 

"Ova bespilotna letjelica nije imala ukrajinske oznake, već crvene zvijezde na sebi. Ovo nije ukrajinska letjelica", rekao je Lubkivskij, bivši ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj od 2006. do 2009. godine, na nacionalnom teletonu u petak. 

Lubviskij je rekao da se u centru Zagreba u četvrtak navečer srušila bespilotna letjelica te da hrvatske specijalne službe istražuju ovaj incident u suradnji s ukrajinskim ministarstvom obrane, glavnim stožerom ukrajinskih oružanih snaga i ministarstvom vanjskih poslova.

"Obratili smo se našim hrvatskim partnerima sa zahtjevom da brzo i učinkovito istraže ovaj incident kako bismo shvatili o kakvoj se bespilotnoj letjelici radi, tko je proizvođač i zašto se pojavio u Zagrebu", rekao je Lubkivskij. 

Letjelica je u Hrvatsku ušla u 22.57 sati, došla je iz Mađarske, zadržala se sedam minuta i kretala brzinom od 700 kilometara na sat.

Mađarsko ministarstvo obrane priopćilo je u petak da je mađarska protuzračna obrana detektirala je i pratila letjelicu koja je prošla njezin zračni prostor u četvrtak navečer prije nego što se srušila u Zagrebu, priopćilo je u petak mađarsko ministarstvo obrane i dodalo da objekt identificiran kao dron TU-141 koji je nedavno korišten kao meta za obuku. 

TU-141 bespilotni je izviđački dron iz sovjetskog doba.

VIDEO Vijeće za nacionalnu sigurnost: Letjelica je iz Mađarske stigla brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m

Ključne riječi

Komentara 19

MI
misterNO
18:46 11.03.2022.

Obicno se na spijunske letelice stavlja zastava, kontakt telefon, instagram profil i imena vojnika koji su je lansirali... Tako ako Ukrainci kazu da nema njihovu zastavu 100% je Ruska ili Srpska 🤣🤣🤣🤣

Avatar Cantor
Cantor
19:30 11.03.2022.

Ovo postaje sve bolje od boljega....

Avatar miran.beri
miran.beri
18:35 11.03.2022.

Ja bih volio koji suvenir od toga drona za kolekciju. Sjećate se albuma CroArmy za vrijeme rata? Imam cijelog ispunjenog. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije