Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRALI NAVODE

Google: Nismo napravili nikakve promjene na satelitskim snimkama iz Rusije

Foto: Twitter
1/2
18.04.2022.
u 16:29

Iz Google Mapsa su naveli kako nisu napravili nikakve promjene

Ukrajinske oružane snage tvrde kako je Google Maps otvorio pristup ruskim vojnim i strateškim objektima

- Sada svatko može vidjeti razne ruske lansere, mine interkontinentalnih balističkih projektila, zapovjedna mjesta i tajna odlagališta s razlučivosti od oko 0,5 metara po pikselu - objavile su ukrajinske oružane snage na Twitteru uz fotografije navodnih ruskih baza. 

 

Platforma Google Maps reagirala je na objavu na Twitter profilu OSINT UK, kao i na drugim profilima gdje je objavljena ta informacija, te su naveli kako nisu napravili nikakve promjene vezane uz zamagljvanje satelitskih snimki u Rusiji.

Istu su informaciju potvrdili za The Verge koji je uspio potvrditi da jedna od fotografija prikazana u objavi na Twitteru prikazuje aktivnu rusku vojnu lokaciju, a uspjeli su pronaći i druge primjere u kojima Google Maps pokazuje druge baze u zemlji.

Profil na kojem je informacija objavljena nije više dostupan te je suspendiran. Ista tvrdnja objavljena je u članku ukrajinskog portala Defense Express, a objavila ju je i novinska agencija ukrajinskog ministarstva odbrane ArmyINFORM.

Inače, danas je 54. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je pozvao Emmanuela Macrona da dođe u Ukrajinu i osobno se uvjeri da ruske snage provode "genocid", što je pojam koji njegov francuski kolega zasad ne želi upotrijebiti. Preostale ukrajinske snage u Mariupolju se i dalje bore i nastavljaju odbijati ruske zahtjeve da se predaju, tvrdi ukrajinski premijer Denis Šmihal. Ukrajina je objavila da je od početka invazije ubijeno 20.300 ruskih vojnika, a 2002 ruska oklopna vozila su uništena.

Ukrajinski proruski političar Viktor Medvedčuk, koji je uhićen prošlog tjedna, zatražio je pak od ruskog i ukrajinskog predsjednika da ga iskoriste u razmjeni s ukrajinskim braniteljima i stanovnicima južnog grada Mariupolja. Takav je apel uputio u kratkom videoobraćanju koje je objavila ukrajinska služba državne sigurnosti.

Članak naslova Ukrajinci tvrde: Sada svi preko Google Mapsa mogu vidjeti ruske vojne baze je ispravljen 24.04.2022. nakon intervencije Raskrinkavanje.ba

VIDEO Moskva tvrdi da ima gotovo potpunu kontrolu nad Mariupoljem: Navodno će zatvoriti grad i izdati "propusnice za kretanje"

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
17:57 18.04.2022.

Krivo gospon uvijek.nepokolebljiv.Zapovjednik Azova je nedavno rekao da su ostali sami.Tvoje je da to protumačiš kako hočeš

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:54 18.04.2022.

Pitanje je da li bi Google to napravio. Iako onaj kome je to važno, taj ima pristup, odnosno koordinate. Teško se danas može nešto sakriti.

Avatar matezanki13
matezanki13
19:51 18.04.2022.

napokon nešto za narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije