Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODULJU SE MJERE

Ukrajina u novom 'lockdownu', u Mađarskoj policijski sat do veljače

Agnes Javor, 58, cries as she interacts with her husband Peter Szilagyi, 59, behind a plexiglass wall which allows families to give hugs without risk of contamination or transmission of COVID-19 in Budapest
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
08.01.2021.
u 10:24

Mađarska je zaprimila 80.000 doza Pfizerova cjepiva, ali Orban kaže da to nije dosta. Kritizirao je nabavu cjepiva na razini Europske unije, a pohvalio Veliku Britaniju, bivšu članicu

Ukrajina zatvara škole, restorane i zabranjuje masovna okupljanja, a Mađarska produljuje mjere, uključujući policijski sat, do početka veljače, objavile su u petak vlasti. 

Od 11. studenog zatvorene su sve srednje škole, hoteli i restorani, osim za preuzimanje narudžbi, na snazi je policijski sat od 19 sati i sva okupljanja su zabranjena nakon što je drugi val koronavirusa pogodio Mađarsku. Srednje škole nastavit će s nastavom na daljinu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban na državnom radiju u petak. Osnovne škole otvorile su se ovaj tjedan.

"Postojeća ograničenja produljit će se do 1. veljače", rekao je mađarski premijer i dodao da je više od 42.000 zdravstvenih djelatnika cijepljeno. 

>> VIDEO Predsjednik Milanović cijepio se protiv koronavirusa: "Ljudi, cijepite se. To je bolje nego razboljeti se"

Mađarska je zaprimila 80.000 doza Pfizerova cjepiva, ali Orban kaže da to nije dosta. Kritizirao je nabavu cjepiva na razini Europske unije, a pohvalio Veliku Britaniju, bivšu članicu. "Britanci su, umjesto da to dopuste Bruxellesu, sami za sebe ispregovarali i sada su u puno boljem stanju", rekao je Orban.

Mađarska je među prvima primila manju pošiljku ruskog cjepiva Sputnjik V, a o cjepivima razgovara s Kinom i Izraelom. Mađarska je od početka pandemije potvrdila 334.836 zaraza koronavirusom i 10.325 mrtvih.

Ukrajina je u petak zatvorila škole, restorane i teretane jer stupa na snagu novo zatvaranje zemlje u borbi protiv epidemije u zemlji s preko milijun zaraza i gotovo 20.000 mrtvih.  Vlada je o uvođenju zatvaranja u siječnju odlučila već u prosincu na vrhuncu epidemije kada su imali između 12.000 i 14.000 slučaja zaraze dnevno. Nove mjere, uključujući zabranu masovnih okupljanja, bit će na snazi do 24. siječnja.

"Uvođenjem strože karantene od sutra, izbjeći ćemo velik porast pacijenata s covidom-19 i onih s uobičajenom sezonskom gripom", priopćio je u četvrtak ministar zdravstva Maksim Stepanov.

Broj novih zaraza pao je početkom siječnja pa su lokalne vlasti i poslodavci kritizirali nove stroge mjere, a vlada tvrdi da će ovaj "lockdown" pomoći da se izbjegne neki rigorozniji koji bi mogao nanijeti veću štetu gospodarstvu.

>> VIDEO Članovi Vlade javno su se cijepili protiv koronavirusa

 

Komentara 1

BA
babovac
11:50 08.01.2021.

Do konca godine će se cijepiti svi oni koji to žele - a onda slijedi pobuna naroda i to žestoka jer ovi će dalje izmišljati bajalice za svoje represije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije