Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Andrijivka je naša'

Što se događa? Zamjenica ministra objavila da je osvojeno ključno selo, vojska negira: 'To nam šteti'

Andriivka Ukraine
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
1/3
14.09.2023.
u 20:29

Poluotok Krim - koji je Rusija anektirala 2014., a što međunarodna zajednica ne priznaje - bio je napadnut noću na četvrtak bespilotnim letjelicama

Vojnici 3. ukrajinske jurišne brigade kritizirali su političko vodstvo zemlje jer je objavilo na aplikaciji Telegram da je ukrajinska vojska osvojila ključno selo Andrijivku južno od Bahmuta, a zatim je tu objavu izbrisalo. "Takve izjave su štetne, ugrožavaju živote vojnika i utječu na tijek operacija", napisala je brigada na Telegramu.

"Izjava o osvajanju Andrijivke netočna je i preuranjena", navode. Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar ranije u četvrtak objavila je "Andrijivka je naša". Brigada ja navela da se snažne borbe i dalje vode u trima selima južno od Bahmuta.

VEZANI ČLANCI:

Selo Andrijivka u istočnoj Ukrajini udaljeno je manje od 10 kilometara južno od Bahmuta koji je u ruskim rukama. Maljar je dodala da se borbe nastavljaju oko sela i u susjednim naseljima Kliščivka i Kurdjumivka.

Ruski vojni blogeri izvijestili su ranije o povlačenju ruskih vojnika iz Andrijivke i Kliščivke. Tu informaciju nemoguće je neovisno potvrditi, navodi njemačka agencija dpa koja je ranije u četvrtak navečer prenijela objavu Hane Maljar.

Također, uništeno je i pet ukrajinskih morskih dronova koji su u četvrtak napali brod ruske mornarice u Crnom moru, objavila je RIA, pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.

VIDEO 69 tona težak Challenger u plamenu: Ukrajinci objavili snimku, uništen prvi takav tenk

Poluotok Krim - koji je Rusija anektirala 2014., a što međunarodna zajednica ne priznaje - bio je napadnut noću na četvrtak bespilotnim letjelicama. Ruska vojska nije potvrdila nikakvu štetu, ali je ruska državna agencija RIA citirala rusko ministarstvo obrane da je ruska protuzračna obrana uništila u četvrtak ujutro 11 ukrajinskih dronova iznad Krima. Odvojeno je rusko ministarstvo obrane objavilo da je patrolni brod iz Crnomorske flote bio meta napada podmorskih dronova, ali ih je ruska strana uništila.

U ruskom napadu na Ukrajinu u kojem je ubijen dječak ranjeno je troje susjeda koji su mu pohitali u pomoć. Ured državnog odvjetništva u Kijevu objavio je da je dokumentirao 504 slučajeva djece ubijene u ruskoj invaziji, no upozorava da bi ta brojka mogla biti veća.

Kijev tvrdi da je Rusija napada devet ukrajinskih regija topništvom, bespilotnim letjelicama i drugim oružjem u protekla 24 sata. Ukrajinska vojska tvrdi da je srušila 17 od 22 dronova "kamikaza" koje je odasla Rusija.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar USSAuron
USSAuron
21:31 14.09.2023.

Vidim Ukrotroleri se aktivirali sve u 16! Sta je, extra sledovanje budjavih hamburgera i coca cole u McSmrDonaldsu za ukropske komentare? Mashala!

PR
pravdenik
20:41 14.09.2023.

Ukrajinci su jutros pogodili dva ruska broda klase Vasilij Bikov...objavljen je video. brodovi su oštećeni i van uporabe. rusi ih imaju samo 4

IO
iolio
19:44 14.09.2023.

Bravo ukrajinci tjerajte ruske agresore iz svoje zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije