Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU SE ISPORUKE
Povratak na članak

Ukrajina priprema veliku protuofenzivu? Ključnu ulogu ima logistika, ali i jedna država

Ukrajina bi do kraja godine mogla vratiti okupirana područja pod svoju kontrolu, smatra bivši američki general Ben Hodges. On ocjenjuje da ruska vojska nema dovoljno resursa za još jednu veliku ofenzivu

Komentari 56

Avatar Foton
Foton
14:21 19.08.2022.

Nesto je trulo u drzavi Rusiji.

VL
Avatar zong
zong
20:40 19.08.2022.

Ovo je već 5. ukrajinska protuofenziva u najavi a ni prve četiri još nisu započele... možda im 5. bude započela prije prve četiri...🤣🤣 Glavno da prema Zelenskom i ovim našim forum ratnicima Ukri stoje pred Moskvom.

VL
DU
Deleted user
19:23 19.08.2022.

Ovo tekst is ožujka mjeseca. Zavrsili godisnji odmori pa ajmo sad ponovo u krug.

VL
Avatar SileZla
SileZla
20:49 19.08.2022.

Zar opet Ukrajina priprema ofenzivu? Koja je to po redu priprema i kad će započeti bar jedna od brojnih pripremljenih ofenziva?

VL
PE
perolero23
14:26 19.08.2022.

Steta sto su ga umirovili, pravi genij!

VL
Avatar Trica
Trica
18:47 19.08.2022.

Ukoliko mogu da primjetim, ovo su vijesti iz ožujka. Tada sam čitao da Rusi nemaju što jesti,baš radi logistike . Ok, Rus kao Rus,nije jeo par tjedana pa se i odvikao od hrane.Protuofanziva je još tada počela, i koliko shvaćam još uvjek traje. Čitajući izvješća o poginulim Rusima ,Ukrajincima ide u prilog da se sukob nastavi ,i to iz matematičkih razloga. Bude li rat trajao još 3 godine Rusa će biti manje nego Slovenaca,a u našoj javnosti je poznato da će za pobjedu biti dovoljno lovačko društvo iz recimo Gospića. Lijep pozdrav svima koji navijaju za mir,jer u ratu pobjednika nema.

VL
DU
Deleted user
08:42 20.08.2022.

"...smatra bivši američki general Ben Hodges"... E moj generale, ako toliko zelite rat protiv Rusa, posaljite te svoje holywoodske Marince pa neka pokazu sto vrijede, a ne ovu Ukrajinsku sirotinju i topovsko meso.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
22:04 19.08.2022.

Ukrajina priprema veliku protuofenzivu u nakani da oslobode 15 kvadratnih metara Krima? Ključnu ulogu ima logistika, ali i jedna država sa balkana koja je za dom, jamanje i prevaru spremna.

VL
AL
alzamalo
21:47 19.08.2022.

Rano je za ukrajinsku oluju , jos "Martic i Babic" nisu pojeli sve prasice i popili svu rakiju ...

VL
DU
Deleted user
16:13 19.08.2022.

Rusi već 3 mjeseca ratuju vez oružja hrane i nafte. Ide 5 ukrajinska ofenziva i izbija na Pacifik preko vladivostoka. Ova popadija iz Stirije je patetična.

VL
DU
Deleted user
16:58 19.08.2022.

Zar opet, gdje, jedino na Tiktoku.

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:09 19.08.2022.

Pobjeda Ukrajine do kraja godine?! Pa, ja sam mislio da su Rusi vec odavno izgubili rat, ako je vjerovati ukrajinskom "ministarstvu istine" i "uglednim" zapadnim medijima koji sire njihovu pricu... I trebalo bi prestati s opisivanjem ovog sukoba kao ruski rat u Ukrajini, i zvati ga pravim imenom... americki rat protiv Rusije koji se vodi na teritoriju Ukrajine, u kojem Ukrajinci igraju ulogu topovskog mesa. Malom ukrajinskom komicaru su dosadile jeftine komedije, pa je uvukao svoj narod u najvecu i ozbiljnu tragediju... A ovaj umirovljeni americki general Hodges, kladim se da sada ima mjesto u jednom ili vise upravnih odbora raznih americkih proizvodjaca oruzja, a vjerojatno "ubija i poneku paru" radeci honorarno za americku propagandnu masineriju...

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
16:23 19.08.2022.

A što bi s prošlom ukrajinskom ofenzivom s milijun vojnika na Herson ima tomu mjesec dana?

VL
TO
tomzag
14:55 19.08.2022.

Živi bili pa vidjeli

VL
BI
Biouskoli91
14:24 19.08.2022.

Pripremaju protuofenzivu od pocetka rata....

VL
Avatar Behemot
Behemot
15:48 19.08.2022.

Početkom mjeseca su britanski analitičari procijenili da su ruske ljudske žrtve između 5.500 i 15.000 ljudi, što je 10x manje od ukrajinskih podataka. Također, svako novo oružje (protuoklopno, dronovi, HIMARS, HARM, Harpoon) u početku poluči uspjeh dok se Rusi ne adaptiraju. Područje Ukrajine kada se uspostavi crta razgraničenja će biti teško minirano tako da su nekakve ofenzive i protuofenzive sa bilo koje strane potpuno samoubojstvo. Ali s obzirom da su Britanci kupili medije u Ukrajini i da im 8 godina ispiru mozak, sve osim daljnjih ukrajinskih žrtvi bi bilo iznenađenje.

VL
Avatar Zbregov
Zbregov
14:33 19.08.2022.

naravno da ne priprema nikakvu "protuofenzivu" ovo je sve FEJK dogovoreni rat sa sporadičniim stvarnim elementima ratovanja, primarno usmjeren na stvaranje umjetne krize na zapadu u cilju osiromašenja, destabilizacije i stezanja omče oko vrata primarno europskoj, a onda i zapadnoj civilizaciji od strane globalista u cilju provođenja neokomunističke diktature po uzoru na Kinu koja je do sada služila kao poligon za testiranje upravljanja tzv. masama, ovo što gledamo posljednje 2-3 godine...

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:39 19.08.2022.

a rusija svo ovo vrijeme mirno stoji, spava.. ne? ništa nam napi mediji ne kažu što su to točno rusi pogodili prošle noći, noć prije. ne puštaju rusi rakete na prazne vrtiće ('vrtić' je razoren oko pola noći, tada valjda djeca spavaju, al ne u vrtiću...). pravite nas mladim majmunima ovakvim pričama. mogla bi ukrajina ovo, mogla bi ono. pa da je svijet naouružavao afganistance kao sad zapad ukrajince, ameri nikad ne bi ni ušli u afganistan nogom. omalovažavati ruse u vojnom pogledu je opasno, posebno za onog koji direktno s njima ratuje. da rusi sad stanu, oni su pobijedili. ukrajinci mogu izvoditi neke ograničene diverzije, sve dok ljudima na okupiranim/osvojenim teritorijima ne bude dosta, onda će ih sami početi tjerati i prijavljivati. rusija s druge strane može kad joj se sprdne pustiti raketu na lavov, kijev, harkov, i tu ukrajina ništa ne može. trenutno je rusima bitan istok, ne pišete koja su sve naselja pala zadnjih par dana, da se radi o pucanja zadnje utvrđene linije ukrajinaca, nakon čega nema više ničeg do rijeke dnjepar. kramatorsk će pasti, avdejevka, bahmuta je pola već u ruskim šapama. treba biti objektivan, i priznati stanje na terenu, trendove. ukrajinci ovakvim diverzijama po krimu pokušavaju omesti rusku taktiku. rusi na jugu pripremaju novih 25.000 vojnika. kad s njima krenu na nikolaevsk i onda na odesu, prestat će smijanje. nema zapad tolko kapaciteta da pomogne ukrajini. rusi su s druge strane. primirje, čim prije.

VL
ST
Stainer
14:56 19.08.2022.

Napokon, jedva čekam da protjeraju ruse. Ovako je postalo dosadno. Rusi napreduju, ukrajinci isto tako, granatiranju iste ciljeve. Jedino ukrajinci imaju dužu jezičinu a rusi veću batinu. A batina pobjeđuje jezičinu.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:03 19.08.2022.

Možda bi mogli kada bi skupili milijun vojnika, Nijemci isporučili oklopnjake, Ameri rakete... kada bi...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.