Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Minsku
Povratak na članak

Ukrajina i proruski pobunjenici dogovorili prekid vatre!

Sporazum je potpisan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u opticaj pustio mirovni plan od sedam točaka

Komentari 106

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:03 05.09.2014.

hvala bogu

VL
MI
microlion
15:52 05.09.2014.

Ukrajina poslije otvorene ruske invazije treba predah za pregrupiranje. Ali vratit će se oni u igru kako se i Hrvatska 1995.

VL
DU
Deleted user
16:16 05.09.2014.

Kako je Porošenko sada pristao na mir kad je počeo gubiti, je li nije mogao odmah pregovarati jer svatko pametan zna da zemlja u rasulu kakva je Ukrajina ne može vojno poraziti proruske snage.

VL
ST
Startrack
16:22 05.09.2014.

Savjetovao bih Ukrajincima da rade kao mi. Strpit se i nauruzavat. Zaposlit americke savjetnike a nebi im bilo glupo dovest Gotovinu i ekipu isto. Rusija ce slabit pot sankcijama. Onda ih zbrisat iz cjele Ukrajine za nekolko dana.

VL
IV
Ivan50
16:12 05.09.2014.

Mislim da će bit dosta 3 do 6 mj. da NATO podući ukraince.Nama je trebalo 3 godine.Vidim isti završetak sa bežanijom prema majčici .

VL
Avatar Puzdre
Puzdre
21:07 05.09.2014.

Formiraju udarnu pesnicu od 10.000 vojnika. Ha ha pa pa mogu odmah u pratnju za njima i 10.000 kovcega.

VL
LU
lunar777
16:31 05.09.2014.

Do invazije na Ukrajinu sam donekle Putina i simpatizirao kao protutežu anglo-američkom nakaradnom bezbožnom imperijalizmu, naročito zato jer je zabranio promoviranje gender ideologije, međutim sada je samo ruski imperijalist. Slava Ukrajini!

VL
Avatar spira
spira
20:04 05.09.2014.

Putin mirno spava ima najmoćnija oružja bombardere, interkontinentalne balističke projektile i balističkih projektila koji se ispaljuju iz podmornica, osnova ruske odbrane. Jedan od projektila posebno zanimljiv javnosti je R-36M2 Vojvoda zapad ga zove "Satana" pre će biti da je ruskii da je ruski anđeo čuvar. Bomba bačena na Hirošimu imala je snagu od 15 kilotona (kt), a njena eksplozija ubila je 70.000 ljudi. Jedna raketa R - 36M2 nosi do 10 bojevih blokova od kojih svaki ima snagu od 750 kt. Neke od raketa opremljene su bojevim monoblokom izuzetne razorne snage od čak 20.000 kt.

VL
Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
13:27 06.09.2014.

hahaha, usrali se rusi EU/NATO postrojbi koje se osnivaju i povlače se iz ukrajine kao zečevi

VL
Avatar spira
spira
21:45 05.09.2014.

U širem geopolitičkom smislu Ukrajinska kriza je za SAD predobra prilika da se Rusiju protera iz Evrope, da se nespremna gurne prema Istoku gde će se ona možda i snaći, ali trebalo bi joj dosta vremena i samim time postalaa bi minorna regionalna sila bez snage uticaja na međunarodnom planu. SAD-u Rusija jednostavno smeta, ometa im planove – Rusija je glavni razlog, glavna kočnica, zašto SAD nije uspeo da ostvari svoje ciljeve prošle godine u Siriji (ali od toga nikada nije odustao). samit-minsk-porosenko putin lukasenko Vašington je uvideo kako će Rusija biti dugoročan problem svuda – u Evropi, Bliskom istoku, Aziji, ai njen sve prisniji odnos sa Latinskom Amerikom im izaziva nervozu i strah.

VL
CH
choco
21:38 05.09.2014.

Vidi se ko je glavni kod kuce,bravo putine posalji ta fasisticka go*na kuci

VL
Avatar Jorge
Jorge
18:33 05.09.2014.

Nadajmo se da sporazum nije dogororen kao izlika za neke buduće akcije. OESS kao garanat sporazuma nije baš neki izbor jer mediji uopće ne prenose izvješća OESS-a. U medijima uopće ne možete pročitati tko granatira Donjeck. Prisustvo Amerikanaca ili EU bi dalo na značaju. Čini se da je ipak riječ o sporazumu kao podlozi budućih sukoba. Volio bih da se varam...

VL
Avatar spira
spira
21:41 05.09.2014.

Analiza: Prekid vatre u Ukrajini i ne baš entuzijastična reakcija Vašingtona – da li su se Porošenko i Putin uspeli dogovoriti SAD-u “iza leđa”?. . . . .situacija u kojoj se SAD baš previše i ne raduje ovom prekidu vatre, jer angažman kontra Rusije se taman “zahuktao” – zemlje Evropske Unije počele su masovno da popuštaju, ponavljjući izjave koje stižu iz Vašingtona, a prema kojima su Rusija i Ukrajina navodno već u otvorenom konvencionalnom ratu. Očito da je primirje odrađeno “iza leđa SAD-a”, počev od lokacije pregovora – glavni grad Belorusije, zemlje koju SAD smatra “diktaturom” – do činjenice da je sam nacrt mirovnog plana neka vrsta internog dogovora između Porošenka i Putina. Dvosatni sastanak dvojice iza zatvorenih vrata pre 10-ak dana u Minsku bio je trenutak nakon čega se sve glasnije počelo da govori o de-eskalaciji. Porošenko je u svojim javnim nastupima sve češće počeo da ističe kako mu je cilj ostvariti mir, a te njegove izjave – za razliku od onih kada je hrabrio vojsku za nove napade – nisu nimalo dobro dočekane od strane Vašingtona. Nikakva potpora nije stigla, nikakva izjava poput “cenimo rad ukrajinskog predsednika na postizanju mira” – apsolutno ništa. . . . . Porošenko je pak večeras dao vrlo važnu izjavu:. . . “Najveća vrednost je ljudski život i moramo da učinimo sve kako bi se zaustavilo krvoproliće, kako bi se zaustavile patnje”.. . . . Ovo će jako loše zazvoniti u Vašingtonu – to nije Porošenko kojeg su do neki dan hvalili, to nije Porošeno koji je spreman da žrtvuje sopstveni narod, na istoku i zapadu njegove zemlje, za neke veće, tuđe, geopolitičke interese.

VL
Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
08:45 06.09.2014.

Ne znam dali će funkcionirati to što su dogovorili Ukrajinci i Rusi, nisu pozvali Maleficent na dogovor, mogla bi im zamjeriti.

VL
HR
HRVATSKA89
16:21 05.09.2014.

tu ljudi previse usporedjuju HRVATSKU sa situacijom u ukrajini nisu ni izbliza slicne sto mediji prenose dezinformacije ukrajina i je od Rusije godinama krala plin sta smo mi od J Srbije zastavu 145 ti nemiri nemaju nikakve veze sa ovimm sto sada mediji pisu prije kad je putin ogranicio pomoc pa smanjio dotok plina pa ukinu milijarde dolara pomoci ukrajini jr ih njihov lopov premijer podkradao pa poceli nemiri daj malo istrazite ako ste zaboravili kako je sve pocelo jos od 2008 se zakuhalo prepucavanje ukrajine sa rusijom a ne da nas trpate u isti kos sa kokosarima koji o svojih kradu to su dvije zavadjene obitelji koje niko nece da pomiri nikada sta sada da mi sa italijom ratujemi jer talijanski brodovi 2× ribe izlove iz jadrana a vi tako ponosno EU i NATIO a podkradaju nas na sve strane jer imamo nesposobne politicare da kazu nemoze tako to ti je cjena zastite NATO-a da nesmjes vise ni pr..nut bez dozvole EU sve i jedan zakon uvje t je u njihovu korist

VL
ST
Startrack
14:10 06.09.2014.

Uostalom 95. je jedan zapadni katolicki narod pomeo jedan istocni pravoslavni narod u 3 dana.

VL
ST
Startrack
16:37 05.09.2014.

Pomeni vidi se daje korisno sto je Hrvatska usla u NATO. Savez daje priliku manjim drzavama da nemoraju prevelike pare trosit na vojsku.

VL
Avatar spira
spira
19:05 05.09.2014.

OKO 700 ukrajinskih vojnika zarobili su ustanici DNR poslednjih dana, od toga 80 odsto – nakon borbi kod Ilovajska, izjavio je na konferenciji za medije general-pukovnik u rezervi ukrajinske armije Vladimir Ruban. On je šef ukrajinskog Centra za razmenu zarobljenika,ka, a okarakterisao je situaciju kao katastrofu. Istakao je da su tačni podaci o broju vojnika zarobljenih kod Ilovajska tajna. „Ne mogu da govorim o njima. Operacija nije završena, još nismo preuzeli zarobljenike“ – rekao je Ruban. Po njegovom mišljenju, po onome kako se vode borbena dejstva -stiče se utisak da „armiju pripremaju za predaju“. Ukrajinskoj armiji, po njegovim rečima, nedostaju i umeće i snabdevanje. S tim u vezi, smatra general-pukovnik, treba razmisliti o početku mirovnih pregovora. „Imamo nepripremljene komandante, imamo nepripremljenu pozadinu. Ovakvi ratovi dovode do toga da se najbolji Ukrajinci, genetski fond nacije, istrebljuju. Možda se treba zamisliti i dogovoriti. Ili je bolje izgubiti ovaj rat – bar ćemo sačuvati genetski fond“ – smatra general.

VL
Avatar spira
spira
21:32 05.09.2014.

Porošenko: Odluka o prekidu vatre doneta zahvaljujući Putinu Odluka o prekidu vatre u Ukrajini je doneta, između ostalog, zahvaljujući pozivu predsednika RF Vladimira Putina, koji je uputio rukovodstvu Donjecke i Luganske republike, izjavio je predsednik Ukrajine Petar Porošenko. On računačuna da će se dogovori iz Minska, uključujući prekid vatre i oslobađanje zarobljenika, ispuniti u potpunosti. Iz pres-službe ukrajinskog predsednika je saopšteno da je Porošenko naredio prekid vatre u 18.00 po lokalnom vremenu. U Minsku su danas učesnici trilateralne Kontakt grupe za rešavanje ukrajinske krize potpisali Protokol od 12 tačaka, među kojima je i tačka o prekidu vatre.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:27 05.09.2014.

Nevjerojatno, militantni Putin glavni inicijator mirovnog procesa dok se mirotvorci iz NATO pakta naoruzavaju i traze vece izdvajanje za oruzje te organiziraju vojne vjezbe u "zapadnoj Ukrajini". Hmmm...da vidimo: Sjeverna i Juzna Koreja, Istocna i Zapadna Njemacka, Sjeverni i Juzni Vijetnam, Istocni dio Libije protiv zapadno dijela Libije, istocni dio Sirije (sada ISIS) protiv brutalnog Asadovog zapadnog dijela Sirije, Juzni Sudan protiv Sjevernog Sudana, Suniti protiv Sija muslimana u Iraku i sire... Hmmm... tipicno ponasanje jos od Rimskog Carstva: "Divide et impera" Kako se ono kaze Latinski carstvo: Imeprium. Zvuci slicno izrazu Imperij. I tko to ima vojni imperij s preko 900 vojnih baza sirom svijeta?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.