Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMIKAZA NA CESTI Mladić J. O. (20) nije imao ni vozački ispit, a policija ga presretačima hvatala po autocesti

Ukradeni auto vozio krivim smjerom

07.02.2009.
u 18:18

ZAGREB – U neodgovornom ludiranju u petak navečer J. O. (20) najprije je ukrao automobil, zatim je njime izašao na autocestu Zagreb – Varaždin, vozio u suprotnom smjeru, izazvao prometnu nesreću te, ne zaustavivši se, nastavio suludu jurnjavu autocestom sve dok ga nisu uhvatili policajci.

Između 21 i 22 sata u Ulici kneza Zdeslava u Samoborskom Lugu J. O. ukrao je škodu fabiju Odgojnog centra Lug te se odlučio malo provozati. J. O., iako nije položio vozački ispit, uživao je u vožnji po autocesti Zagreb – Varaždin.

Usto, na autocestu se uključio – vozeći u suprotnom smjeru. Nekoliko minuta nakon 22 sata, vozeći se autocestom, naletio je na automobil Talijana M. M. (42), koji ga nije uspio izbjeći. Prednjim dijelom ukradene škode naletio je na prednji dio audija A4 talijanskog državljanina. No, ni usputni sudar nije odvratio J. O. od nastavka jurnjave autocestom u pogrešnom smjeru, o čemu je do tog trenutka već obaviještena i policija, koja ga je pokušala zaustaviti.

Nakon sudara nastavio je voziti, a prešavši još jedan kilometar, na dionici između čvora Ivanja Reka – Velika Kosnica policija ga je napokon dostigla svojim jurilicama-presretačima i zaustavila. U prometnoj nesreći koju je prouzročio, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Prometni su policajci bili nemalo iznenađeno kad su shvatili da vozač s kojim se natežu usred noći ne samo da je vozio zabranjenim smjerom nego nema ni položen vozački ispit, a kao “bonus” – vozio je ukradeni automobil.

Odveden je u policijsku postaju na kriminalističku obradu, a škoda fabia odmah je vraćena Odgojnom centru. Kako doznajemo u Policijskoj upravi zagrebačkoj, on je policiji otprije poznat po imovinskim deliktima. U službenom priopćenju nije navedeno je li vozač-kamikaza bio pod utjecajem alkoholom ili nekakvim drugim opojnim sredstvima koja bi objasnila njegovo suludo ponašanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije