Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stezanje remena

Ukinut topli obrok volonterima u izbjegličkom kampu

volonteri
Ivica Galović/PIXSELL
02.02.2016.
u 15:13

Hrvatskom Crvenom križu kažu kako nisu dobili službenu informaciju o rezanju troškova i racionalizaciji, ali potvrđuju kako im je na jednom od sastanaka rečeno da će biti ukinuti topli obroci za volontere nevladinih i međunarodnih organizacija koji rade u kampu

Volonteri koji tade u zimskom prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu više neće dobivati tople obroke. Inicijativa za podršku izbjeglicama "Dobrodošli" iz Hrvatskog je Crvenog križa primila obavijest kako država reže troškove u kampu za 20 do 30 posto, te kako se stoga ukida ručak i večera za sve volontere i djelatnike. Očekuje se, navodno, i otpuštanje dijela radnika.

U Hrvatskom Crvenom križu kažu kako nisu dobili službenu informaciju o rezanju troškova i racionalizaciji, ali potvrđuju kako im je na jednom od sastanaka rečeno da će biti ukinuti topli obroci za volontere nevladinih i međunarodnih organizacija koji rade u kampu.

– Svjesni smo potrebe za racionalizacijom troškova, ali uštede se ne bi trebale raditi na migrantima i ljudima koji s njima svakodnevno rade. Prehrana je jedna od osnovnih potreba – kaže Katarina Zorić, glasnogovornica HCK.

Prema njezinim riječima, bolje bi rješenje bilo definiranje voznog reda vlakova, jer bi se tada mogle uskladiti smjene i smanjiti broj ljudi koji rade u tranzitnom centru. Neki od volontera koji već više od dva mjeseca rade u kampu potvrdili su nam kako danas (utorak) nisu dobili ručak. Ostalo je pitanje što se ovom odlukom željelo postići i je li bilo potrebno takvo stezanje remena na ljudima koji nesebično pomažu izbjeglicama i o vlastitom trošku dolaze raditi u kamp koji je pet kilometara udaljen od središta grada.

>> U brodski kamp dnevno dođu dva do tri vlaka s izbjeglicama

Komentara 22

DU
Deleted user
15:36 02.02.2016.

raspustaj tu neprivredu i zatvaraj granicu

DU
Deleted user
15:42 02.02.2016.

Tako i treba. Podupirateljima islamizacije nije ni trebalo davati topli obrok.

FL
Flashover2
15:57 02.02.2016.

Novac treba dati pravim volonterima: GSS-u, dobrovoljnim vatrogascima, udrugama za pomoć djeci sa potrebama, a NE udruzi koja podupire ilegalnu islamizaciju Europe ili udrugamaa koje plaćaju gej parade te pljuju po Hrvatskoj državi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije