Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Val se ne zaustavlja

U brodski kamp dnevno dođu dva do tri vlaka s izbjeglicama

izbjeglice
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
04.01.2016.
u 15:55

U prosjeku dnevno stignu dva do tri vlaka puna izbjeglica, nakon odmora nastavljaju put prema Sloveniji

Iako u manjem broju, izbjeglice i dalje stižu u prihvatno-tranzitni centar u Slavonskom Brodu, koji je danas s minus 11 stupnjeva bio jedan od najhladnijih gradova.

U prosjeku svaki dan stignu do dva do tri vlaka sa po tisuću izbjegilca. Zbog velike hladnoće, migranti su iscrpljeni i pothlađeni, pa trebaju toplu odjeću i okrjepu.

U grijanim šatorima zadržavaju se dva do tri sata, nakon čega nastavljaju put prema Sloveniji. Danas do 12 sati u Hrvatsku je ušlo 916, a u nedjelju tijekom cijelog dana 2.732 migranta. Od početka krize kroz našu je zemlju prošlo više od 567 tisuća izbjeglica.

>> U brodskom kampu samo 23 migranta, volonteri ne miruju

Ključne riječi

Komentara 3

FU
furest
16:07 04.01.2016.

tu se radi o iskljucivo islamizaciji europe a ne o nekakvoj humanitarnoj akciji a razlog zna jedino angala merkel

PA
pavo
17:20 04.01.2016.

Zašto se moraju odmarati u Slavonskom Brodu? Zašto ih se ne vozi ravno u Sloveniju? To bi bilo jeftijije.

BA
babanko
18:02 04.01.2016.

od 2,7% navodnog rasta BDP je barem 1,5% rast na osnovu prometa na malo..tj svega što je vlada i ostale organizacije i građani kupili za imigrante.. Što više imigranata i što se više zadržavaju u RH to će vlada imatii "bolju! stat..Isto kao i što se u izvoz prikazuju banane, automobili i televizori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije