Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ukinut pritvor srbijanskom košarkašu Kovačeviću kojega traži SAD

11. prosinca 2008. u 07:44 2 prikaza

Okružni sud u Beogradu ukinuo je u srijedu rješenje kojim je srbijanskom studentu-košarkašu Miladinu Kovačeviću iz Kule, optuženom u SAD-u za prebijanje kolege studenta, produžen pritvor do 28. prosinca i naložio prvostupanjskom sudu da ponovno odluči o pritvoru.

Drugi općinski sud prije desetak dana produžio je pritvor Kovačeviću zbog opasnosti od bijega. Za njim je na zahtjev američkih vlasti raspisana Interpolova tjeralica jer se u SAD već vodi postupak protiv njega zbog nanošenja teških ozljeda kolegi sa sveučilišta sveučilišta Binghamton američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru nakon čega je on pao u komu.

Odlučujući po žalbi Kovačevićeva branitelja Okružni sud je ukinuo rješenje Drugoga općinskog suda zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i nepotpuno utvrđenoga činjeničnog stanja i vratio predmet prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje, izjavila je, kako prenose elektroniučni mediji, novinskoj agenciji Tanjug glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić.

Kovačević je poslije tuče 4. svibnja u Sjedinjenim Državama uhićen i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti zemlju, a iz zatvora je izašao nakon plaćene jamčevine od 100.000 dolara i s privremenom putovnicom koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Miladin Kovačević se od 28. listopada nalazi u pritvoru u Beogradu.

(Hina)

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom