Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA NA UKIDANJE

Ukinut istražni zatvor dileru koji je uhvaćen s pet kilograma droge

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
20.02.2020.
u 19:25

Okrivljenik je nezaposlen i nema zakonitih izvora prihoda pa postoji mogućnost ponavljanja kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda o ukidanju istražnog zatvora 50-godišnjaku protiv kojeg je podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tereti ga se da je 19. rujna 2019. na graničnom prijelazu Cvetlin u osobnom automobilu Audi Q7 prevozio pet paketa s ukupno više od pet kilograma kokaina 85-postotne čistoće koji je bio skriven u središnjoj konzoli vozila, naslonu za ruke i posebno namjenski prerađenom sustavu ventilacije.

Državno odvjetništvo smatra kako nije bilo nikakvih opravdanih razloga za ukidanje istražnog zatvora jer se okrivljenika tereti za prevoženje, u cilju daljnje prodaje, velike količine droge skrivene u vrlo vrijednom, posebno prerađenom automobilu.

- Ujedno, okrivljenik je nezaposlen i nema zakonitih izvora prihoda, pa je očito da i nadalje postoje osobite okolnosti koje upućuju na zaključak da će okrivljenik ponoviti kaznena djela i da zbog toga istražni zatvor nije smio biti ukinut, već produljen - ističu u DORH-u.

Ključne riječi

Komentara 5

PR
prajdali100
21:16 20.02.2020.

Ovo cirkus- pravosuđe je rak rana države Hrvatske.Kakav je to sudac !?

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
22:40 20.02.2020.

Vozio je za Toma Forda

BO
Bojnik
20:04 20.02.2020.

Kako nema zakonskih primanja tako valjda nema ni imena i prezimena.... ali neka,zato ima za pravu pilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije