Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvaćen ševrcer

Duhan čuvao u dosad neviđenom "izumu" - zamrzivaču ispod kojeg je kuhalo za kavu

duhan
Foto: PU virovitičko-podravska
20.02.2020.
u 11:58

Gotovo 400 kilograma duhana pronašla je virovitičko-podravska policija kod 41-godišnjaka s područja Općine Lukač

Gotovo 400 kilograma duhana pronašla je virovitičko-podravska policija kod 41-godišnjaka s područja Općine Lukač. Otkrili su i "izum" s kakvim se do tada nisu susreli.

Kako doznajemo, 41-godišnjak je duhan čuvao u neispravnom zamrzivaču ispod kojega je stavio kuhalo za kavu. Kuhalo je puštalo paru koja je ulazila u škrinju, hermetički zatvorenu. Listovi duhana upijali su paru pa su postajali žilaviji i lakše ih se rezalo - nisu se mrvili pa nije bilo gubitaka pri pakiranju i transportu. Usto, dobili su tako nešto i na težini.

Dobro razrađena ideja nije mu, pak, pomogla da izmakne ruci zakona.

- Sukladno dobivenim informacijama, policijski službenici iz Virovitice u utorak su, temeljem naredbe suda, proveli pretragu nenastanjene kuće na području Lukača, koju koristi 41-godišnjak. Pretragom pomoćne prostorije-šupe pronađena su 172 kilograma sitno rezanog duhana u PVC vrećama, dok su u kartonskoj kutiji pronađena 194 kilograma duhana u listu, koji nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Pronađena je i jedna električna rezalica - priopćila je Đurđica Veličan, policijska službenica za odnose s javnošću.

Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava i obavijest carinskom uredu Osijek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije