Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj centralizacija

Željezničari prijete: Blokirat ćemo cijelu Dalmaciju!

Župan Zlatko Ževrnja, gradonacelnik Solina Blaženko Boban i gradonačelnik Kastela Ivan Udovičić održali konferenciju za medije o ukidanju splitske regionalne jedinice HŽ-a
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/2
12.03.2014.
u 11:52

Ževrnja kaže kako je riječ o još jednom pokušaju centralizacije koji će za posljedicu imati ukidanje 30-ak radnih mjesta.

Ako zaista dođe do ukidanja Regionalne jedinice HŽ Putničkog prijevoza Split i pripajanja RJ Putničkog prijevoza Rijeka blokirat ćemo promet i tako blokirati Dalmaciju! - zaprijetio je Damir Zelenbaba, povjerenik Sindikata hrvatskih željezničara, u srijedu na željezničkom kolodvoru na splitskoj Kopilici gdje su mu podršku došli dati župan Zlatko Ževrnja i gradonačelnici Solina i Kaštela, Blaženko Boban i Ivan Udovičić.

Ževrnja kaže kako je riječ o još jednom pokušaju centralizacije koji će za posljedicu imati ukidanje 30-ak radnih mjesta.

- Ministarstvo i očito ne razmišljaju o razvojnim projektima ni o tome kako se dalje razvijati prema jugu Hrvatske i prema BiH – poručio je Ževrnja i napomenuo kako u prostornim planovima i razvojnoj strategiji županije imamo koridore prema Sarajevu i Zenici i koridor Jadransko-jonske poveznice.

Foto: Tino Juric/PIXSELL

(Foto: Tino Juric/Pixsell)

- Trebamo se razvijati, stvarati nova radna mjesta, a ne gašenjem zaobilaziti južnu Hrvatsku - kazao je Ževrnja. Organizirat će sastanak svih saborskih zastupnika bez obzira na političku pripadnost kako bi ih upozorili na problem, kao i na probleme koje donosi prijedlog Zakona o regionalnom razvoju.Prošlog tjedna potporu je željezničarima dao i i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je obećao da će o toj temi razgovarati s ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem.

>> Ževrnja: Nemam veze s aferom 'prostitucija', tužit ću medije

>> 'Nema alternative za otpuštanja. U HŽ Cargo ima veliki višak radne snage'

Komentara 1

BI
bizminsen
16:36 24.03.2014.

mislim da se pretjeruje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije