Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJ ZARAŽENIH SE SMANJIO

Ukidanje restrikcija: Slovenija u četvrtak otvara granice općina

Janez Janša
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL
1/6
29.04.2020.
u 21:55

Zbog toga će Slovenija od krize izazvane pandemijom imati manje štete nego neke druge države, ocijenio je Janša.

Odluka slovenske vlade o zabrani kretanja izvan matičnih općina, uvedena 18. ožujka, od četvrtka prestaje vrijediti, objavio je u srijedu navečer premijer Janez Janša i najavio nova popuštanja mjera.

"Vlada s četvrtkom ukida opće ograničenje kretanja samo na područje općine, a u ponedjeljak će slijediti i postupno pokretanje brojnih aktivnosti  koje se mogu obavljati uz pridržavanje mjera zdravstvene struke", napisao je premijer Janša u poruci na Twitteru nakon sjednice vlade.

"Masovni događaji s velikim brojem ljudi vjerojatno neće biti mogući sve dok se ne otkrije i ne počne koristiti cjepivo ili lijek za COVID-19", naveo je. 

U posebnoj video-poruci premijer je rekao da će do popuštanja nekih drugih restrikcija doći "sljedećih tjedana i mjeseci".

To su po njegovim riječima omogućili dobri rezultati sprječavanja širenja epidemije i brzo donošenje zakona za pomoć građanima i gospodarstvu u suočavanju s koronakrizom.

Zbog toga će Slovenija od krize izazvane pandemijom imati manje štete nego neke druge države, ocijenio je Janša.

"Podaci mjerodavnih ustanova pokazuju da se je broj aktivno inficiranih novim koronavirusom smanjio do te mjere da možemo donijeti plan postupnog ukidanja restrikcija u predvidivoj budućnosti", naveo je Janša.

Najavio je da će pojedinosti plana otvaranja javnog života i ekonomije vlada detaljnije objasniti u četvrtak na konferenciji za novinare.

Komentara 4

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
21:59 29.04.2020.

Slovenija u četvrtak otvara granice općina ali Schengenska granica koji štiti europske i kulturne ostaje zatvorena i prelazi se uz stroge kontrole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije