Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografske mjere:
Povratak na članak

Puna plaća na rodiljskom, rad od kuće, ukida se porez na prvu nekretninu...

Rad dječjih vrtića mora biti usklađen s potrebama zaposlenih roditelja i osiguran boravak djece u vrtiću cijelu godinu pa treba povećati broj odgojitelja

Komentari 58

Avatar anlaser
anlaser
09:45 10.05.2019.

Lopovi su prije koju godinu uveli porez na prvu nekretninu a sada su izmislili toplu vodu.

VL
ST
stefj
10:13 10.05.2019.

Nema veće demografske mjere od sigurnosti posla, solidnih primanja i uređenog društva. A sigurnost posla se ne postiže zakonom, već tržištem. Tamo gdje ima dovoljno posla, gdje čovjek može birati gdje će raditi i ako, kad izgubi posao, u realtivno kratkom roku može naći novi, tamo je dobro mjesto za život... U državama kao što je Hrvatska, gdje se preferira javni sektor, gdje radi toga vladaju korupcija, nepotizam i negativna selekcija, gdje nema slobodnog tržišta, ne može se očekivati značajan ekonomski rast, razvoj gospodarstva, te je perspektiva mladih puno lošija nego u razvijenijim zemljama... Ove mjere neće ništa pomoći, ljudi će i dalje odlaziti, naročito visokoobrazovani. Pa EU u globalu ima problem s odlaskom visokoobrazovanih u Ameriku i ne može konkurirati plaćama u SAD-u, kamoli ne bi imala Hrvatska. Da nema jedne Irske, taj problem bi bio kud i kamo izraženiji... Opet, mjere poput neradne nedjelje su populističke, a ne demografske. Mjere poput 10 dana plaćenog godišnjeg su mjere koje se nameću poslodavcu i pitanje je koliko su produktivne... Iz teksta se vidi da ti "demografi" koji su slagali i donosili mjere, nemaju baš puno veze s realnošću, te dolaze iz državnih i javnih službi. Najgore u svemu je da nemaju niti uzor u uspješnim državama, gdje mjere koje su te države sprovele donose neke rezultate... Ovo je samo korak dalje prema pretvaranju Hrvatske u državu gdje postoje samo državni i javni sektor, te par multinacionalnih kompanija. Iliti državu siromašnih..

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
09:36 10.05.2019.

Badava uz korupciju i rasulo koje vlada u državnoj upravi i institucijama, možete davati zlato u kilama novorođenčeta.

VL
AA
Aartur
10:04 10.05.2019.

Ovo je valjda već deseta po redu 'demografska strategija'. Donijet će više štete nego koristi, baš kao i one prije. Naime, sve navedene mjere mogu financirati jedino porezni obveznici i realni sektor, a oni su već teško pogođeni upravo prevelikim porezima i napuštaju zemlju u velikom broju, produbljujući demografsku krizu.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:29 10.05.2019.

Ima dobar vic kad političar u kampanji govori s bine...napravit ćemo cestu u selu, otvorit ćemo poštu, napravit ćemo vrtić.. na to netko iz gomile vikne "ali mi nemamo djece u selu".. i djecu ćemo vam napraviti odgovori političar...

VL
BR
branka1958
09:37 10.05.2019.

Obecanja , obecanja .......

VL
Avatar Medusa
Medusa
09:35 10.05.2019.

Hahaha. Predizborni blefovi

VL
Avatar Hulk001
Hulk001
10:42 10.05.2019.

HDZ=zločinačka zajednica

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:12 10.05.2019.

Sve predložene mjere su pohvalne i dovest će do popravljanja položaja zaposlenih uhljeba, a tegleća marva ima već utabane staze na Zapad. Neovisna država će postati obećana zemlja za indijske parije, koji će se razmnožavati kao rakova djeca i eto nam Lijepe naše sa deset miliona obivatelja u dogledno vrijeme. Dva miliona ZNA SE hrvatskih vjerodomoljuba, koji će upravljati svojim Rajem zemaljskim i osam miliona robova parija, koji će za prve rintati. To je najvjernijem Božijem stadu njihova bojna za nezavisnu državu dala, a to su i zaslužili, tako im treba, zar ne?

VL
AC
acer7
11:08 10.05.2019.

meni su preko zakona i indireknto preko komore u koju me nisu pustili ubili moje nerođeno dijete jer nisam mogao raditi svoj posao da zaradim dovoljno. Hvala vam

VL
Avatar Coldmachine
Coldmachine
10:37 10.05.2019.

Ako država misli nešto ozbiljno! najsigurnija mjera bi bila da majkama rodiljama a također novorođenoj djeci dodijele odmah npr."status branitelja" a dakle i mirovinu, ...e to bi bila mjera koja daje 110%efekta, ovo je sve demagogija! P.S. vidimo da svakivaki dan priznavaju na desetke tisuća novih! v'amo a i u BiH!

VL
BR
BrankoZuti
11:24 10.05.2019.

A gdje će raditi roditelji te djece? U 3. Maju?

VL
DU
Deleted user
10:39 10.05.2019.

fali da smo švica da nitko neće morati raditi ništa osim djece -što su ovi vaši stručnjaci prolupali-otkuda lova?

VL
MI
midea
11:26 10.05.2019.

banda malo uvodi porez pa ga prije izbora ukida , banda prokleta gorila u paklu !

VL
AC
acer7
11:11 10.05.2019.

bude roma još više. ovo su mjere ciljene da unište zdravi dio stanovništva

VL
LO
luka_os
12:01 10.05.2019.

Proljev od drzave i naroda

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
10:41 10.05.2019.

Na stranu sto ce sve to placati, a time jos vise biti opterecen realni gospodarski (ostaci industrije i poljoprivrede, turizam, usluge) sektor koji nesto i privrejuje, u vidu novih poreza, nameta, novih propisa krsenje kojih nosi i sada preskupe globe,,, jer kad se drugima DAJE to mora netko i platiti,,,, I bez toga, badave sve to! I dalje necemo biti dovoljno bogati kao Austrijanci, Svicarci, Danci,,,,,,, da bi imali po jedno djete, a jos uvijek nismo dovoljno siromasni da bi imali sedmero, 9smero, djece kao Albanci, Arapi, Pakistanci,,,,, Jos k tomu dodajmo vrijednost obecanja hrvatskih politicara cija vrijednost odgovara vrijednosti palog snjega 2009.........Usput, jedine prave demografske mjere koje bi imale sanse za kakav takav uspjeh je porezno i administrativno rasterecenje (smanjivanje hrpetine administrativnih propisa za barem 2/3) gospodarstva koje obuhvaca gorenavedene ostatke industrije i poljoprivrede, obrtnistvo, turizam i usluge. Sve ostalo su price za one koji vjeruju u postojanje crvenkapice i zlog vuka.

VL
DU
Deleted user
10:46 10.05.2019.

Ja, zena i moje troje djece smo posjetili bazen u HR. Trazili smo obteljsku ulaznicu ali smo za trece dijete morali dodatno doplatiti. Izgleda da obitelj u HR ne moze bit s troje ili vise djece. Djeca su bile starostii 11, 13 i 15 godina.

VL
AR
Arger
09:53 10.05.2019.

Prije izbora biti ce svega....hehehe

VL
SM
san.martino
12:46 10.05.2019.

Sad ce pametnjakovici opet ukinut porez na prvu nekretninu. Zasto je uvedena!?Jel samo zato sto je to bio sdp-ov zakon!? Nemoralni politicari nam unistavaju zemlju a mi sutimo i dalje...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.