Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika reforma školstva
Povratak na članak

Ukida se opći uspjeh, prva dva razreda osnovnih škola bez brojčanih ocjena

Praktična nastava činit će od 20 do 80 posto ukupne nastave

Komentari 13

Avatar VitoBH
VitoBH
12:48 12.11.2015.

Koji idiotizam od reforme. Trebalo bi provjeriti zdravlje članova zaduženih za ovaj projekt. Kao da im je osnovni zadatak bio uzmi dnevnice i boli me briga. Pod hitno formirati nove timove za kvalitetnu reformu umjesto ove smiljurije.

VL
DU
Deleted user
11:57 12.11.2015.

Kokodakavci na odlasku poslijednjim cinom totalno unistavaju skolstvo kao osnovu buducnosti Hrvatske!

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:56 12.11.2015.

zašto pišete 'ministar', kad su sve to bivši ministri, bivši pomoćnici? njihov mandat je završio, oni su sad tehničko osoblje u ministarstvu, po sili zakona. a gledajte, sigurno neće biti ovako kako ste si vi zamislili. mene jako interesira ovovo što se radi, jer taman tih godina bi moje dijete moralo krenuti u školu. a kako sam baš ja bio ona generacija na kojoj su se mijenjali programi, 'moduli', već se jadam da i moje dijete čeka ista sudbina. godište prije mene je imalo jedan program, iza mene drugi, a ja sam išao po nekom hibridu. ono što u ovoj reformi, koja to nije, fali, jest smanjivanje gimnazijskih učenika, i drastično povećavanje strukovnih. ili netko misli da će 40-60% učenika osnovnih ići u gimnaziju, te ići na faks? jemso li mi svjesni da jedan student filozofskog nije frijedan jednog studenta bilo kojeg tehničkog fakulteta, a za njega se troši i baca daelko više novca? njihov domet je zorno prikazan na onoj famoznoj tribini sa Judith Reisman, gdje joj nisu dali ni da u miru izloži svoje poglede, stavove, već su je prekidali i vrijeđali, pokazujući iznimno nisku tolerantnost na tuđa, posebno drugačija, mišljenja. što je fascinantno, s obzirom na fakultet kojeg pohađaju. obična kultura razgovora je njima strani pojam. saslušati drugu stranu, iznijeti svoje argumente u spornim pitanjima, prihvatiti mogućnost da i netko drugi ima glavu kojom razmišlja, a ne da mu služi za razbijati orahe. ukida se opći uspjeh. znači, nema više odlikaša. pa lijepo. po čemu ćemo sad djecu vrednovati, u školi? svi su oni isti. a nemamo svi iste sposobnosti, ni mogućnosti. niti smo isti. tome ni ne smijemo težiti. kako će sad poslodavac, ili neki fakultet, procjenjivati učenika, osobu, sposobnosti koje ima, ili uglavnom nema, za ono mjesto koje je poželio? opći uspjeh daje malo kompletniju sliku od parcijalnih podataka. ali da, u svijetu uskih specijalizacija, ovaj model prolazi. što mene briga kolko si dobar u matematici, ako sviraš flautu, ne? ili što će ti dvojka iz glazbenog, ako si super u fizici i matematici? gubimo širini, a ne dobivamo ništa više u užim specijalnostima.

VL
NE
nemanatrag
13:43 12.11.2015.

Šuvarov duh i dalje živi u ovome apsurdistanu...što će djecu poticati da uče ako ne ocjene?

VL
MA
malaliba
17:31 12.11.2015.

Dobro je da se u strukovnim školama više pažnje posvećuje praktičnom radu, a ostalo je mješavina "šuvarizma", i gluposti. Program je napravljen samo da se pokupe novci, bez realnih pogleda u budućnost.Jadna djeca!

VL
MA
maklin
19:30 12.11.2015.

Bolje ne komentirati... sve prof.dr.sc. a ko da nemaju mozga u glavi. Nije ni čudo što hrvatskih sveučilišta nema u top 500, ali zato ima beogradskog i ljubljanskog. Naši "znanstvenici" su izrazito loši a to i ovaj prof.dr.sc. pokazuje.

VL
AR
arwin
13:56 12.11.2015.

Nadam se da će dolaskom nove vlasti svi zaposleni na izradi ovakve strategije školstva dobiti otkaz. Hoće izazvati potpunu idiotizaciju školstva po uzoru na SAD.

VL
IV
IvanVrhovljan
12:52 12.11.2015.

Jedan građevinar preko burze rada traži pigera sa 1 g iskustva - bez škole. Toliko o "stručnjacima" koji navodno izlaze iz naših škola. Mislim i na "stručnjake" sa naših fakulteta na kojima - bez dovoljne prakse i sa previše preširokog štrebanja za ocjene - na srednješkolskom nivou - pojedini inženjeri elekrotehnike ne znaju zamijeniti ni određene osigurače struje, a kamo li bih ih znali unaprijediti i proizvesti kvalitetnijima i jeftinijima. Na istom fakultetu pojedini su profesori već davno priznali da ne stignu pratiti literaturu i praksu o brojnim novim tehnologijama i proizvodima iz svoje struke. Ali nama je važnije koga ćemo birati i uhljebiti na vlasti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.