Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ukida se noćna smjena COVID-19 ambulanti u domovima zdravlja

Noćna smjena bila je mirna očito za većinu tih ambulanti po domovima zdravlja u zemlji jer, kako stoji u dopisu Ministarstva, u većini u noćnoj smjeni nije bilo intervencija te je znatno pao i broj telefonskih poziva
21. travnja 2020. u 18:51 1 komentara 1976 prikaza
Dežurna ambulanta na Trešnjevci za  osobe koje sumnjaju da su zaražene koronavirusom
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ukida se noćna smjena takozvanih "COVID-19 ambulanti" po domovima zdravlja radi povoljnije epidemiološke situacije, uputa je Ministarstva zdravstva poslana ravnateljima domova zdravlja da o njoj izvijeste svoje zaposlenike, reorganiziraju rad te građane.

Nacionalni stožer civilne zaštite PRESICA STOŽERA U Hrvatskoj 27 novih slučajeva zaraze, preminula žena s kroničnim bolestima

Ambulante na testiranje pacijenata sumnjivih na novi koronavirus nastavlja se u spomenutim ambulantana u dnevnoj smjeni od osam ujutro do 20 sati svakog dana. Noćna smjena bila je mirna očito za većinu tih ambulanti po domovima zdravlja u zemlji jer, kako stoji u dopisu Ministarstva, u većini u noćnoj smjeni nije bilo intervencija te je znatno pao i broj telefonskih poziva.

Prije više od mjesec dana, podsjetimo, sve su županije upućene da njihove zdravstvene ustanove organiziraju izdvojene ambulante za pregled ljudi kod kojih postoji mogućnost infekcije ovim virusom te da takve ambulante rade 24 sata dnevno. Ukidanje noćne smjene ovih ambulanti prvo je ublažavanje "koronavirus mjera" generalno na cijeloj razini zdravstvenog sustava.

VIDEO Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka.."

Belma Šoljanin
Korona joj uzela život
Ovo je posljednja poruka majke čija je smrt zaprepastila regiju: Taj strah niste doživjeli...
MAFIN 2020.
Večernjakova Mala akademija financija donosi vam digitalno predavanje o financijskoj pismenosti