Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaboravljena pruga

Ukida se i zamjenski, autobusni prijevoz na liniji Pčelić – Sirač?

Vlak Daruvar
Michael Palijan / VLM
02.12.2011.
u 12:07

U grafikonu voznoga reda kao službenom dokumentu nema ucrtanih vlakova ni autobusa na toj dionici, a vozni red na snagu stupa 11. prosinca

Da bi uskoro mogao biti ukinut i zamjenski, autobusni prijevoz putnika na željezničkoj relaciji Pčelić – Sirač, uveden lanjskoga travnja nakon zatvaranja dionice te pruge, upozorio je Denis Čevizović iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske. Rekao je da u grafikonu voznoga reda kao službenom dokumentu, objavljenom prije osam dana, nema ucrtanih vlakova ni autobusa na toj dionici, a vozni red na snagu stupa 11. prosinca.

Napominje da autobusni prijevoz mora ostati kao privremeno, a kao konačno rješenje 11 kilometara dugu dionicu od Sirača do Daruvara treba obnoviti, za što, kaže, postoje mogućnosti.

– Oko 30 posto materijala ostalog nakon rekonstrukcije pruge Koprivnica – Križevci može se iskoristiti za remont ove dionice, a prema našem izračunu posao bi stajao oko 10 milijuna kuna. To je isplativije negoli plaćati prijevoz putnika, koji se autobusima voze po cijeni željezničke karte – kaže Čevizović. Prema podacima kojima raspolaže daruvarski gradonačelnik Dalibor Rohlik, tim autobusima koristi se oko 150 učenika i dobar dio drugih putnika.

– Jučer sam iz treće ruke doznao da će do 31. prosinca autobusi voziti na trošak HŽ Infrastrukture, dok bi u prosincu holding trebao odlučiti na trošak kojeg će se društva prijevoz dalje odvijati. No još nikakav službeni dokument nisam dobio – kaže Rohlik. Iz HŽ-a odgovaraju da Infrastruktura i Putnički prijevoz ispituju dodatne mogućnosti prijevoza putnika autobusima, a konačna odluka očekuje se ovoga tjedna.

– Popravak te dionice u trogodišnjem je planu, no sve ovisi koliko će HŽ Infrastrukturi iz proračuna za 2012. i 2013. godinu biti doznačeno novca za tu namjenu – objašnjava Mihaela Tomurad-Sušac iz HŽ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crvenkapa
13:12 03.12.2011.

Paljenjem sviječa ne može se izborit ništa, a najmanje sačuvat prugu !!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije