Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminula u Philadelphiji

Ujedinila cijelu Hrvatsku: Djevojčica Nora Šitum preminula je prije deset godina

ARHIVA - Strašni lav Nora Šitum na današnji dan prije 10 godina izgubila je bitku  protiv teške bolesti
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
20.03.2023.
u 11:05

Nora nije dočekala početak eksperimentalne terapije za koju su građani humanitarnom akcijom prikupili 5,3 milijuna kuna u nadi da će se spasiti ovaj mladi život. Preminula je u Dječjoj bolnici u Philadelphiji.

Djevojčica Nora Šitum, koja je izgubila borbu protiv akutne leukemije, preminula je prije deset godina. Ujedinila je građane Hrvatske koji su pokazali da imaju veliko srce te je u rekordnom roku prikupljen novac za njezino eksperimentalno liječenje u Philadelphiji. Nažalost, Nora je izgubila životnu bitku i preminula 20. ožujka 2013. godine.

Ivica Šitum, otac malene Nore, toga je dana poslao dirljivu poruku o posljednjim trenucima koje je proveo sa svojom kćeri. "Danas pada kiša. Ne pada onako jako s vjetrom već baš nekako blago, toplo, plačno. Jako smo iscrpljeni zadnjih dana i sinoć smo pokušali odspavati da skupimo snage za danas, ali nije išlo. Ipak smo se morali vratiti u bolnicu i biti pored nje jer kad je gledamo, tek onda odmaramo i tek smo tada smireni. Znali smo da je ovo dan za opraštanje od naše male ljubavi i htjeli smo biti što duže sa njom. U životu sam premalo plakao, a danas sam isplakao sav onaj dug u suzama iz prošlosti", poručio je tada. 

"U 0.20 ili u 5.20 sati po našem vremenu naša mala duša napustila je svoje izmučeno tijelo. Otišao je strašni tatin i mamin lav i pridružio se svom čoporu malih lavova koji su otišli prije nje. Otišla je među svoje male prijatelje ćelavih glavica i tužnih umornih očiju, nadamo se u jedan bolji i sretniji svijet. Išla se igrati s Ivanom, Nikolom, Katjom, Garackim i svim onim malim mučenicima koji su otišli prije nje", nastavlja otac Šitum.

"Skinuli su okove s našeg malog galiota jer je njena lađa došla do svoje mirne luke. Napokon je slobodna. Bez injekcija, bez lijekova, bez suza i boli. Umrla je na našim rukama i pored naših srca koja će do kraja života biti ispunjena ljubavlju i uspomenama na nju. Spavaj, mali umorni strašni lave. Vole te tata i mama", dodao je. 

Nora nije dočekala početak eksperimentalne terapije za koju su građani humanitarnom akcijom prikupili 5,3 milijuna kuna u nadi da će se spasiti ovaj mladi život. Preminula je u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, nakon gljivične infekcije koja joj je zahvatila mozak. 

Deset dana kasnije, 30. ožujka 2013. godine, obitelj i prijatelji oprostili su se na zadarskom gradskom groblju od Nore, uz pjesmu "Ultima partenza".

VIDEO Doris je na liječenju u bolnici na Jordanovcu, a njena snimka zagrljaja s liječnicom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije