Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Kineski državljanin prevario državu za 1,8 milijuna kuna

?uvanje novaca u ?arapama
Goran Stanzl/PIXSELL
05.01.2023.
u 15:27

Kao voditelj tvrtke je tijekom 2017. godine oštetio državni proračun 1.868.045 kuna izrađujući lažne račune za nabavljenu trgovačku robu na ime više trgovačkih društava iz Mađarske.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu i Poreznom upravom, Područnim uredom Varaždin dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje i uhitili 33-godišnjeg kineskog državljana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela utaje poreza i carine, krivotvorenja isprava i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kao voditelj tvrtke je tijekom 2017. godine oštetio državni proračun 1.868.045 kuna izrađujući lažne račune za nabavljenu trgovačku robu na ime više trgovačkih društava iz Mađarske. Time je izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost. Provode se dokazne radnje pretrage poslovnih prostora, domova i računalne opreme, nakon čega će 33-godišnjak u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije