Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Direktor trgovačkog društva utajom poreza oštetio državni proračun za 330.000 kn

policija ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
07.12.2022.
u 09:39

Osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine, dojavljuju iz te PU.

Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor trgovačkog društva od siječnja do lipnja 2021. godine u namjeri da trgovačkom društvu umanji obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost, poreznoj upravi podnio prijave poreza na dodanu vrijednost, u kojim prijavama je osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu od 331.316 kuna, iako ta trgovačka nisu isporučila robu navedenu u računima, čime je neistinito iskazao pravo svog trgovačkog društva na odbitak pretporeza i oštetio državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentara 1

ŠV
Švapski
09:44 07.12.2022.

Ulazna porezna prijevara najstariji je i najnaivniji porezni zločin čovječanstva. Kako je groteskno od toga napraviti članak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije