Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U razdoblju od 2013. do 2021.

Policajac optužen da je zadržao više od 110 tisuća eura od naplaćenih kazni

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
22.05.2023.
u 16:29

Policajac je unio je neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate. Dokumentaciju predočio članovima inventurnog povjerenstva koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili.

Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 56-godišnjeg policajca iz postaje u Belišću zbog sumnje da je od 2013. do 2021. zadržao više od 110.000 eura od kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima.Tužiteljstvo je izvijestilo kako 56-godišnjaka tereti da je kao službenik policijske postaje Belišće, zadužen za preuzimanje novčanih kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima i predaju novca u Državni proračun RH, od kolega preuzeo ukupno 258.552 eura naplaćenih novčanih kazni i dio zadržao za sebe.Uskok ističe da 56-godišnjak na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 110.163 eura.

Kako bi prikrio nezakonite radnje u službene evidencije MUP-a unio je neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.Također, prilikom redovitih godišnjih inventura u razdoblju od 2013. do 2020. godine, osumnjičeni je u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.Potom je i sačinio završne zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca te takvu dokumentaciju predočio članovima inventurnog povjerenstva koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili, priopćio je Uskok.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:29 22.05.2023.

Ako je osam godina mogao da radi "pridase" - zaslužio je oprost.Sve u zastaru.Ako more Ćaći - more i malom čoviku.Snaša se. Pokrenut peticiju da ga predsjednik pomiluje kao primjer potpunog raspada sustava.Da se malo narugamo "sistemu". Što je osamm godina radila "računovodstvena služba" u policijskoj postaji,nadređeni,unutarnja kontrola MUP-a,sigurnosne službe? "Savjesni građani"?Nije otimao - davali su,on jamlja.Nitko nije prijavio.Nisu hrvatski ljudi cinkaroši :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije